elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cens i Estadística informen del tràmit de consulta de les llistes del Cens Electoral de les Eleccions Europees

Cens i Estadística informen del tràmit de consulta de les llistes del Cens Electoral de les Eleccions Europees
  • La consulta es realitzarà entre els dies 22 i 29 d'abril tant de manera presencial a l'Ajuntament de Crevillent com de manera en línia des de la pàgina web habilitada

La regidor de Cens i Estadística de l'Ajuntament de Crevillent, Silvia Asencio Mas, ha comunicat que, a conseqüència de la convocatòria oficial de les pròximes Eleccions Europees, la consulta del Cens Electoral i, si és el cas, reclamació contra aquest, serà entre els dies 22 i 29. El Consell de Ministres va aprovar dimarts passat 9 d'abril el Reial decret de convocatòria d'aquestes eleccions, que se celebraran el diumenge 9 de juny de 2024, en les quals es triarà a 61 eurodiputats i eurodiputades representants d'Espanya en el Parlament Europeu per a la legislatura 2024-2029.

Així mateix, l'edil responsable de l'àrea ha informat que es podrà consultar les llistes del Cens Electoral tant de manera presencial com a través de la pàgina web de l'Ajuntament. De manera presencial es podrà realitzar en el Padró d'habitants del propi Ajuntament de 9 a 14 hores del 22 al 26 d'abril i el 29 d'abril i per a això serà necessari presentar el DNI, NIE, passaport o permís de conduir on aparega nom complet i fotografia del titular. D'una altra manera, s'habilita durant el termini anteriorment esmentat la pàgina web https://elecciones.crevillent.es per a realitzar el tramite, destacant que no serà necessari la firma o certificat digital.

A més, Asencio Mas ha manifestat que “a partir de la convocatòria de l'eleccions fins al 30 de maig es podrà sol·licitar el vot per correu. Però per a això, s'haurà de representar en l'Oficina de Correus aportant el DNI original”. L'edil ha afirmat que “es produiran pròximes comunicacions respecte a aquest tema”.

Pujar