elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

AVIVA Crevillent tanca amb èxit la 2a edició del programa del Voluntariat pel Valencià i iniciarà la 3a edició

AVIVA Crevillent tanca amb èxit la 2a edició del programa del Voluntariat pel Valencià i iniciarà la 3a edició
  • El voluntariat té per objectiu posar en contacte voluntaris valencianoparlants amb persones que volen començar a parlar valencià

MÉS FOTOS
AVIVA Crevillent tanca amb èxit la 2a edició del programa del Voluntariat pel Valencià i iniciarà la 3a edició - (foto 2)

L'Ajuntament de Crevillent, mitjançant l'Agència de Promoció del Valencià (AVIVA) i la Regidoria de Cultura, i en col·laboració amb l'Escola Valenciana i El Raig dona per finalitzada la 2a edició del programa de “Voluntariat pel valencià” i prepara ja una 3a edició on anima a participar a totes aquelles persones interessades a aprendre o millorar el seu valencià.

En aquesta 2a edició que finalitza, tant voluntaris com aprenents han comentat algunes de les seues experiències com per exemple Antonio Mas, aprenenta, que comenta que “és una bona experiència no sols per a promocionar el valencià, sinó també per a conéixer gent i socialitzar”, “ha resultat bé perquè ha coincidit que tant ell com jo ens agradaven les mateixes coses i teníem aficions en comú així que hem tingut conversa per a una bona estona”.

El “Voluntariat pel valencià” consisteix a posar en contacte voluntaris valencianoparlants amb persones que volen començar a parlar valencià o reforçar l'aprenentatge. Per tant, es llança aquesta campanya perquè totes aquelles persones, tant voluntaris com aprenents, interessades a formar part de la futura edició ho comunique a través de les instruccions que apareixen en la web de AVIVA Crevillent: https://www.crevillent.es/pagina/aviva/ 

Els voluntaris i les voluntàries destinaran, almenys, una hora a la setmana durant un mínim de 10 setmanes per a reunir-se amb el seu aprenent corresponent per a conversar.

El projecte té com a objectiu promoure l'ús del valencià com a llengua inclusiva i integradora. Es tracta de fomentar l'ús de la llengua entre els ciutadans que viuen en el territori valencià, procedents tant de l'estranger com de la resta de l'Estat, i també entre els quals resideixen fa anys, o que fins i tot han nascut, però encara no s'havien llançat a parlar valencià. El propòsit és, en definitiva, oferir contextos de comunicació i conversa a les persones que volen practicar el valencià però també incidir en els hàbits lingüístics dels valencianoparlants i consolidar la idea que el valencià és i ha de ser «llengua d'acolliment».

La regidora de Cultura, Mónica San Emeterio, anima a tota la ciutadania que estiga interessada a voler parlar i conéixer un poc més de la nostra llengua a acollir aquesta iniciativa i apuntar-se en la 3a edició, ja que és una bona oportunitat per a formar-se.

Pujar