elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arriba Titeretent, el primer festival de Titelles de Crevillent

Arriba Titeretent, el primer festival de Titelles de Crevillent
  • Aquest certamen, organitzat per la Regidoria de Cultura, se celebrarà els dies 31 de maig i 1 de juny en la Plaça del Teatre Chapí i comptarà amb actuacions de titelles i marionetes, tallers i cercaviles

MÉS FOTOS
Arriba Titeretent, el primer festival de Titelles de Crevillent - (foto 2)
Arriba Titeretent, el primer festival de Titelles de Crevillent - (foto 3)

La Regidoria de Cultura organitza per primera vegada a Crevillent un festival de titelles, que tindrà lloc els dies 31 de maig i 1 de juny. “Titeretent” es durà a terme en la Plaça Chapí i comptarà amb diverses actuacions de titelles i marionetes, tallers i cercaviles, segons ha revelat l'edil de l'àrea Mónica San Emeterio Gil.

Així, el divendres 31 de maig, a les 19.00 hores, donarà principi el festival amb l'espectacle de Filant Titelles “Alicia al País de les Meravelles”, un conte educatiu que ve des de la literatura clàssica a trencar tots eixos estereotips a través del seu enginy i les seues aventures, divertint, la seua principal comesa, al mateix temps que transmet un important missatge.

A les 20.00 hores es realitzarà, per part de l'empresa Maracaibo, un cercaviles des de la Plaça Gaspar Lledó fins a la Plaça de la Comunitat Valenciana. En este, es desplaçaran els personatges de Sarabanda, un espectacle d'animació teatral, festiu i colorista. El muntatge ens presentarà com a protagonistes a personatges caracteritzats amb titelles i moguts per grans estructures mòbils que amb les seues evolucions ens transportaran a un món de color i fantasia.

Ja el dissabte, dia 1 de juny, començarà la jornada amb els tallers preparats pel personal del taller d'ocupació en els quals els més xicotets gaudiran fent titelles, marionetes i moltes més manualitats.

A les 12.00 hores., començaran els espectacles amb “El soldadet de plom”, un xou de marionetes amb preciosos ninots de drap construïts a mà que donen vida a una meravellosa història plena de música i genials ocurrències.

A les 18.00 hores, la companyia Marimba representarà “Hi havia una vegada la pau”, una obra familiar, dins de la cultura de la pau, que promou valors, actituds i comportaments que rebutgen la violència i prevenen els conflictes, tractant de solucionar els problemes mitjançant el diàleg.

A les 19.00 hores tindrà lloc, amb la col·laboració de la Biblioteca Municipal, l'últim dels espectacles, “Caputxeta Roja”, amb la companyia Maracaibo. Gràcies a una tècnica mixta de teatre, dansa, musical, titelles i vídeo-projeccions amb animació, es construïx este bell espectacle replet de valors educatius per a transmetre este conte clàssic, però totalment vigent.

Ja com a tancament del festival, a les 20.00 hores tindrà lloc un nou cercaviles, amb el mateix recorregut del dia anterior, però esta vegada amb els personatges de gegants i capgrossos portats per membres de L’Ateneu i acompanyats per la banda de percussió Trop a lo trop.

La regidor de Cultura, Mónica San Emeterio, i la tècnica de Cultura, Ana Satorre, conviden a tota la població a gaudir d'un cap de setmana en família replet de color i diversió.

Pujar