elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El ple aprova l’acceptació de cessió de tres parcel·les per a la construcció del futur centre comercial de Crevillent

El ple aprova l’acceptació de cessió de tres parcel·les per a la construcció del futur centre comercial de Crevillent
  • L’alcaldessa Lourdes Aznar Miralles ha manifestat que «es tracta d’un tràmit més en este procediment per a constituir este complex immobiliari privat i que siga una realitat al més prompte possible»

  • En la sessió plenària també s’ha donat llum verda al nou règim econòmic i organitzatiu de comissions informatives després de la reestructuració del govern municipal anunciada el mes de març

MÉS FOTOS
El ple aprova l’acceptació de cessió de tres parcel·les per a la construcció del futur centre comercial de Crevillent - (foto 2)

 

La corporació ha aprovat per unanimitat l'acceptació de la cessió de tres parcel·les per part de la mercantil TEIS GESTIÓ S.L. per a la constitució d'un complex immobiliari privat en carrer Salvador, en la zona dels terrenys de l'antiga fàbrica Azabe, destinats al futur centre comercial en la localitat. “Es tracta d'un tràmit més en aquest procediment per a constituir un complex immobiliari privat (centre comercial) que se situarà en l'avinguda Sant Vicent Ferrer”, ha afirmat l'alcaldessa Lourdes Aznar Miralles. A més, este ple també ha servit per a esmenar una documentació necessària del plec tècnic per a la contractació del servici de manteniment de parcs i jardins, al mateix temps que s'ha aprovat una modificació de les funcions i del règim econòmic d'algun regidor, després de la redistribució de l'equip de govern anunciada el passat 27 de març. A més, la corporació ha decidit deixar sobre la taula, per a aconseguir el major consens possible, el punt referit a una proposta de modificació puntual de l'ordenació urbanística de les unitats d'execució UE-5B i UE-3.

Així, el Saló de Plens de l'Ajuntament de Crevillent ha acollit este dilluns una sessió plenària extraordinària en la qual la corporació municipal ha aprovat de manera unànime l'acceptació de la cessió de tres parcel·les per part de l'empresa TEIS GESTIÓN S.L. per a la constitució d'un complex immobiliari privat en carrer Salvador (en els terrenys de l'antiga Azabe). Amb esta aprovació plenària, s'accepta la cessió gratuïta i lliure de càrregues de tres porcions de terreny; la primera d'elles amb una superfície de 1.025,37 metres quadrats en carrer Salvador, 2; la segona, de 977,41 metres quadrats, localitzada en carrer Salvador, 6; i la tercera, de 404,32 metres quadrats, situada en Passeig d'Elx, 10. L'alcaldessa Lourdes Aznar ha insistit que “és un pas més perquè el futur centre comercial puga ser una realitat al més prompte possible”

El ple també ha donat llum verda, amb els vots favorables de l'equip de govern i amb la negativa del Grup Acord Per Guanyar i PSOE, a la modificació del plec tècnic de la contractació del servici de manteniment de parcs i jardins. El passat 27 de febrer es va aprovar aquest expedient i davant les consultes plantejades pels interessats en la Plataforma de Contractació del Sector Públic relatiu al Plec de Prescripcions Tècniques s'informa de la necessitat de rectificar este plec i incloure un annex relatiu a les característiques i la situació de parcs i jardins. El passat 4 d'abril, l'enginyer tècnic va incorporar a l'expedient eixe document sol·licitat, conservant els mateixos termes en els quals va ser aprovat l'expedient de contractació. Després d'esmenar esta documentació, el procés es retrotrau al moment anterior a l'aprovació dels plecs, procedint a l'enviament de l'anunci de licitació a l'Oficina de Publicacions de la Unió Europea, començant de nou el termini de 30 dies naturals per a la presentació d'ofertes. L'edil de Contractació, Pedro García Magro, ha explicat que “simplement s'esmena un error tècnic perquè es tornen a iniciar els tràmits perquè es presenten les ofertes”.

En este ple també s'han aprovat qüestions organitzatives de funcions i del règim econòmic de l'equip de govern, després de la reestructuració anunciada per l'alcaldessa Lourdes Aznar Miralles el passat 27 de març a conseqüència de la renúncia al càrrec de Miguel Ángel Sánchez Navarro pel seu nomenament com a director de l'Institut Valencià d'Estadística, i amb l'entrada del nou edil Francisco Verdú Ros, així com amb l'alliberament de la dedicació exclusiva de l'edil Hisenda, Vicente Sánchez-Maciá Díez, després de ser nomenat personal eventual en l'àrea de Presidència de la Diputació d'Alacant.

D'aquesta manera, el ple ha aprovat deixar sense efecte la dedicació exclusiva de 37,5 hores setmanals al regidor delegat en matèria d'Hisenda, Vicente Sánchez-Maciá, i se li assigna una dedicació exclusiva de 32 hores setmanals al regidor de Presidència, Servicis Públics, Turisme, Joventut i Oci, Pedro García Magro, que assumix dos noves regidories com són Contractació i Indústria, al mateix temps que es concedix una dedicació parcial de 21,5 hores al regidor delegat de Medi Ambient, Atenció veïnal, Pedanies i barris, i Agricultura, Francisco Verdú Ros. Este punt referit al règim econòmic ha comptat amb el suport de tota la corporació, a excepció del Grup Acord Per Guanyar que ha votat en contra. L'alcaldessa ha recordat que “aquestos nomenaments permetran que Crevillent tinga representants a València i Alacant per a lluitar pels nostres interessos en diferents administracions”. La primera edil també ha destacat “les dos noves regidories (Indústria i Contractació) que assumirà el regidor García Magro i que li suposaran més responsabilitats, més competències, més dedicació i això comporta un augment en les retribucions”. Així mateix, Lourdes Aznar ha posat en relleu que “l'actual govern municipal suposa un estalvi de 9.000 euros a les arques municipals”. Així mateix, el ple ha aprovat, amb el suport de tots els grups excepte l'abstenció de Acord Per Guanyar, el punt relatiu de modificació de funcions i comeses de les comissions informatives després del reajuste de regidories dins de l'equip de govern.

Finalment, la corporació ha consensuat deixar sobre la taula el punt de l'orde del dia relatiu a la modificació puntual de l'ordenació urbanística de les unitats d'execució UE-5B i UE-3. L'edil de Planejament Urbanístic, Vicente Sánchez-Maciá, ha afirmat que “esta decisió s'ha acordat després d'una reunió prèvia al ple per part de tots els portaveus”. El regidor ha apuntat que “existixen alguns dubtes i per al seu millor estudi s'ha acordat deixar-lo damunt de la taula perquè considerem que és una modificació important que en la mesura que siga possible ha d'aconseguir unanimitat o el major consens possible i el treballarem durant les setmanes vinent”.

Pujar