Castellano

Els cotxes híbrids guanyen adeptes: representen el 30% de les matriculacions

Els cotxes híbrids guanyen adeptes: representen el 30% de les matriculacions
  • Segons dades de la DGT, els models amb etiqueta zero només representen el 12% de les vendes noves a Espanya

En el canviant panorama del mercat automobilístic espanyol, una tendència està captant l'atenció dels consumidors i la indústria: el creixent pes dels vehicles híbrids no endollables en les matriculacions. Aquests automòbils estan guanyant terreny amb passes de gegant, oferint una solució atractiva per a aquells que busquen una mobilitat més sostenible sense comprometre la comoditat i la versatilitat en els seus desplaçaments.

En aquest context, Grup Moure, hòlding presència en el sector energètic, explica aquesta tendència, així com l'impacte significatiu que aquest creixement suposa en les gasolineres: “Les estacions de servei portem anys notant que els vehicles són cada vegada més eficients energèticament, l'eliminació del plom, així com motors amb més marxes, són avanços en els motors de combustió que els fan més sostenibles i que provoquen menys consum, i, per tant, eixos avanços ja s'han traduït en menys vendes de gasolina”, revela Manel Montero director general de Grup Moure.

Els híbrids no endollables guanyen als elèctrics

Durant aquests sis primers mesos de l'any, la venda de cotxes elèctrics ha augmentat, no obstant això, només han aconseguit una quota de mercat de tot just el 5%, mentre que els híbrids endollables s'han quedat per davall del 7% és a dir, en el conjunt, els models amb etiqueta zero de la DGT només han representat el 12% de les vendes noves a Espanya, segons dades de Anfac.

“Aquest dèficit es deu al fet que l'usuari es veu limitat en termes de llibertat, ja que per a decidir on vol anar ha de tindre en compte els punts de càrrega que té al seu abast durant el trajecte, un factor que suposa un problema pel dèficit d'infraestructures de càrrega que encara existeix per als cotxes elèctrics en algunes àrees”, assegura el director general de Grup Moure.

En l'altra cara de la moneda, els vehicles de gasolina continuen dominant el mercat amb una quota de matriculacions del 43%, mentre que els cotxes híbrids, que inclouen els microhíbrids, han representat poc més del 30%. Aquestes dades evidencien que, encara que els cotxes híbrids estan guanyant terreny, encara es troben per darrere dels models de gasolina en termes de preferència del consumidor.

“El consumidor es decanta per un híbrid perquè pot gaudir d'avantatges com poder circular sense restriccions per moltes de les nostres ciutats, aparcar de manera gratuïta en nombroses zones blaves i avantatges fiscals”, afirma Montero. “I tot això tenint la tranquil·litat que sempre podràs repostar en una gasolinera per a continuar amb el teu desplaçament”, continua.

Amb el pas dels anys és innegable que els cotxes elèctrics s'aniran posicionant en el centre de la revolució automobilística, marcant un rumb cap a la mobilitat sostenible, per això, si bé encara la tendència és dels vehicles de combustió i híbrids no endollables, el director general de Grup Moure destaca la importància de treballar en un model híbrid de negoci en les estacions de servei. “Des de les gasolineres hem de treballar en un model de negoci on puguem oferir als clients més serveis fora de l'assortidor, com poden ser centres de rentada, màquines de vending, botiga, entre altres serveis”, assegura Montero.

Pujar