Castellano

Consum dona 60.000 euros per als damnificats dels terratrémols de Turquia i Síria

Consum dona 60.000 euros per als damnificats dels terratrémols de Turquia i Síria
  • L’ajuda es farà mitjançant el Comité d’Emergència, que inclou les ONG internacionals Aldees Infantils, Educo, Metges del Món, Oxfam Intermón, Pla Internacional i World Vision

Consum ha donat 60.000 euros per als damnificats dels terratrémols de Turquia i Síria que van tindre lloc al febrer. L’ajuda de la Cooperativa es farà a través del Comité d’Emergència, una associació que inclou sis ONG internacionals expertes en ajuda humanitària: Aldees Infantils, Educo, Metges del Món, Oxfam Intermón, Pla Internacional i World Vision.

Este matí ha tingut lloc en la seu de Consum a Silla (València) un acte per a formalitzar esta col·laboració entre el director de Relacions Externes de Consum, Javier Quiles, i la directora del Comité d’Emergència, Sara Barbeira.

La donació econòmica de la Cooperativa s’emmarca dins del seu Programa d’Acció Social com a part de la política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC), com a empresa d’economia social, que aposta sempre per les persones.

El Comité d’Emergència és una entitat que, des de 2017, pretén aconseguir més ajuda en emergència internacional de grans magnituds i donar una resposta més ràpida i efectiva davant de crisis humanitàries amb l’objectiu de salvar vides. Esta entitat dona cobertura a totes les necessitats d’una emergència, proporcionant refugi, proveïment, aigua i sanejament, nutrició i salut, així com suport psicosocial i protecció humanitària en zones de grans catàstrofes humanitàries.

Resposta davant d’emergències humanitàries

El Programa d’Acció Social de Consum se centra, de manera prioritària, en les comunitats on desenvolupa la seua activitat cooperativa, amb accions regionals. A través del programa solidari, du a terme diverses accions orientades, principalment, a posar fi a la fam i a garantir l’accés de totes les persones a una alimentació sana, nutritiva i suficient.

Entre estes iniciatives destaca el seu programa Profit de donació d’aliments, en el qual voluntaris de les entitats socials més pròximes a cada tenda arrepleguen aliments que es retiren de la venda, però que es troben en perfectes condicions de consum, i els repartixen entre les persones més vulnerables.

A més, la cooperativa manté col·laboracions en diferents esdeveniments amb ONG nacionals i regionals, entre les quals es troba la Creu Roja, Càritas Diocesana, Projecte Home, PayaSOSpital, Pupaclown, Bancs d’Aliments, l’Associació Espanyola contra el Càncer, AFANOC, Aspanion i Asindown, entre d’altres.

No obstant això, Consum fa més de 30 anys que col·labora amb diferents entitats, com a part de la seua essència cooperativa, davant de desastres naturals en diferents parts del món que han requerit ajuda immediata per a pal·liar-ne els efectes i emergències humanitàries. En 1998 va col·laborar en l’emergència de l’huracà Mitch i també en la catàstrofe produïda pel tsunami que va assolar el sud-est asiàtic a finals de 2004. A més, en 2017 va col·laborar a pal·liar els efectes de l’huracà Irma especialment a Cuba i, en 2021, va ajudar els damnificats per l’erupció del volcà de La Palma.

En 2022, Consum també va activar un pla d’ajuda a Ucraïna, amb el qual es van recaptar 400.000 euros, entre donacions de clients i Consum, als quals es va sumar, posteriorment, la donació de vals de compra per un valor de 150.000 euros a Càritas Diocesana, per a ajudar els refugiats ucraïnesos que van arribar al nostre país fugint de la guerra i altres refugiats i migrants acollits en aquelles comunitats autònomes on està present.

Pujar