elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UA torna un any més a la Fira de Tots Sants de Cocentaina amb un estand propi i un ampli programa d’activitats

La UA torna un any més a la Fira de Tots Sants de Cocentaina amb un estand propi i un ampli programa d’activitats
  • L’estand comptarà amb un punt d’informació permanent sobre l’oferta de graus, màsters i postgraus, d’activitats culturals i programes lingüístics, així com de les últimes publicacions de la UA

 

La Universitat d’Alacant serà present, un any més, a la Fira de Tots Sants de Cocentaina, de l’1 al 5 de novembre, amb un estand propi que tindrà un punt d’informació permanent sobre l’oferta de graus, màsters i postgraus, d’activitats culturals i programes lingüístics, així com de les últimes publicacions de la UA. A més, l’estand disposarà d’un espai dinàmic que acollirà un ampli i divers programa d’activitats, amb propostes per a cada dia de la fira. Cinc dies de programació variada, emmarcada en la celebració del 125è Aniversari de l’Extensió Universitària a Espanya, amb experiments químics per a tota la família, converses amb el robot Pepper, la màgia de les matemàtiques, la investigació sobre violència de gènere i la salut pública a la UA, o les lliçons sobre el món dels insectes. També hi tindran cabuda els jocs tradicionals valencians, tallers multilingües, activitats de conscienciació i respecte envers la diversitat afectivosexual i migratòria, xarrades sobre les tècniques de comunicació i lideratge, experiències entorn dels sabors sostenibles, turisme gastronòmic o elaboració d’oli. El públic que s’aplegue a l’estand també podrà conèixer els diversos recursos per a la investigació dels quals disposa la UA, l’ampli espectre de tasques formatives de la Universitat Permanent o els serveis del Parc Científic d’Alacant (UA).   

«Amb aquesta iniciativa es reforça la important feina que fa la UA, a través de la seua Seu Universitària, en la localitat», ha destacat Larissa Timofeeva, directora del Secretariat d’Extensió Universitària de la UA, la qual ha detallat que «enguany les activitats de la Fira s’emmarquen en la celebració del 125è Aniversari des del famós discurs de Rafael Altamira en la Universitat d’Oviedo que establia les bases de l’extensió universitària a Espanya». Timofeeva ha volgut remarcar l’estreta col·laboració que han dut a terme tots els serveis que participen en aquest esdeveniment per part de la UA: sis vicerectorats (Investigació; Estudiants i Ocupabilitat; Estudis, Qualitat i Llengües; Transferència, Innovació i Divulgació Científica; Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social; Cultura, Esport i Extensió Universitària, vicerectorat coordinador de l’estand); el centre Gasterra; la Universitat Permanent, i el Parc Científic d’Alacant.

Per part seua, el director de la Seu Universitària de Cocentaina, José Miguel Molina, ha assegurat que «la presència activa de la UA en la Fira de Tots Sants amb estand propi des de fa tres anys ha impulsat encara més la nostra seu universitària i la participació de la societat contestana en la nostra programació anual».

El dimecres 1 de novembre, a les 11 hores, tindrà lloc l'acte oficial d’inauguració amb l’assistència de la rectora de la UA Amparo Narro i començarà amb la lectura del Privilegi de la Fira. 

Pujar