elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El sindicat Fesep acusa Cocentaina d’incomplir la legislació en el nomenament de policies interins

El sindicat Fesep acusa Cocentaina d’incomplir la legislació en el nomenament de policies interins

  L’Ajuntament de Cocentaina va denunciar aquesta setmana que cinc nous agents de policia no havien pogut treballar al municipi en paralitzar-se el seu nomenament per una denúncia presentada pel sindicat Fesep assenyalant errors en aquest procés.

  Aquest dilluns, per la seua banda, Federació de Sindicatos de Empledos Públicos (Fesep) ha donat resposta en un comunicat a aquestes acusacions on desmenteix i rebutja les acusacions públiques “malintencionades”

  El sindicat recolza als seus delegats en Cocentaina i defensa el seu treball, que l’ha dut a ser el sindicat majoratari, amb 7 delegats. A més, assegura que ha complert amb la seua missió constitucional comunicant l’Ajuntament les deficiències legals que contindria el procediment per al nomenament dels agents interins per tal que se subsanaren,

  Així, Fesp critica l’incompliment del procediment legal de negociació per determinar la forma de cobrir els puestos vacants, que tinndria que haver sigut aprovat per la Mesa de Negociació. Per tant, consideren que l’acord ha sigut nul.

  A més, recorden que en el conveni s’estableixen dos llocs interins i no cinc, per lo que creuen que deuria d’eliminar-se cap número concret per no poder ampliar-se en cas de necesitar.

  A más, creuen que si cal es deurien de signar convenis en altres ajuntament d’Alacant, més propers que el de Navarrés, situat a València i a 65 kilòmetres de Cocentaina, que es on s’ha volgut firmar l’acord.

  També critiquen que en el conveni s’ometen les retribucions dels agents interins i les seues funcions i condicions laborals, afectant al principi de transparència.

  Respecte a la manca d’agents que suposarà aquesta paralització, el sindicat acusa a l’Ajuntament de “mala gestió” per no cobrir les vacants ocasionades per jubilacions i trasllats a altres municipis “per existir millors condicions laborals i per vulneracions de drets laborals”.

   

  Pujar