elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El sindicat FESEP impossibilita que 5 nous agents de policia treballen a Cocentaina

El sindicat FESEP impossibilita que 5 nous agents de policia treballen a Cocentaina
  • El delegat del FESEP va presentar escrit per bloquetjar que la plantilla de policies locals de Cocentaina augmentara en cinc agents interins més

En 2020 cinc nous agents entraven a formar part de la plantilla, dels quals, a dia d’avui dos continuen treballant per a Cocentaina. En 2023 es convocaran les oposicions perquè set agents més entren a aquest departament, estant ja enviades les bases de l’oposició a la Direcció General per al seu vist i plau. A banda, per tal de corregir aquesta merma de personal policial es va convocar una comissió de servei i es va intentar signar conveni amb altres ajuntaments. És aquesta última qüestió, proposada també per alguns sindicats policials com a solució per a dotar de més personal, la que s’ha vist paralitzada per culpa de l’escrit presentat pel delegat sindical del FESEP, que argumenta alguns errors per part de l’ajuntament d’orige amb qui Cocentaina va signar el conveni. Açò ha provocat que els cinc policies interins nous que hagueren pogut estar atenent al poble durant dos anys mentre es completava la nova convocatòria d’oposicions, hagen vist la seua oportunitat eliminada, causant així un doble dany: per un costat, l’ajuntament d’orige no podrà cedir aquesta borsa a altres ajuntaments i deixa als seus companys policies sense més oportunitats laborals; en segon lloc, i més greu, s’ha negat la possibilitat al poble de Cocentaina d’estar més i millor protegit.

Des de la corporació municipal no s’enten aquesta actitud que va contra els seus propis companys del departament policial i, sobretot, contra el bé del municipi. Una situació que s’agreuja si es té en compte el pressumpte comentari que un delegat del FESEP va fer a un tècnic municipal: «no voy a permitir que la alcaldesa se vaya con los galones de haber traído a cinco policías más». Des del govern local comenten que «és molt difícil comprendre aquesta actitud que sols danya al poble. Negar la possibilitat d’ampliar la plantilla és egoïsta i malintencionat i més quan la signatura de convenis és una pràctica habitual en totes les administracions.»

Pujar