elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Guàrdia Civil desmantella una plantació de cànnabis a Cocentaina controlada via wifi

La Guàrdia Civil desmantella una plantació de cànnabis a Cocentaina controlada via wifi
  • Els agents han confiscat 2.054 plantes, 493 grams de cabdells i material per al manteniment del cultiu indoor

MÉS FOTOS
La Guàrdia Civil desmantella una plantació de cànnabis a Cocentaina controlada via wifi - (foto 2)

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut a dues persones com a presumptes integrants d'una organització criminal que es dedicava al cultiu a l'interior d'habitatges. Per a això tenien llogats dos xalets a Cocentaina (Alacant) i a Molina de Segura (Múrcia) respectivament, on havien instal·lat un complex sistema de domòtica per a controlar els paràmetres de temperatura i humitat de manera telemàtica.

A principis del passat mes de febrer, la Guàrdia Civil va tenir coneixement que un habitatge situat en la localitat alacantina de Cocentaina, podia estar sent usada per a cultivar un gran nombre de plantes de Cànnabis sativa, per la qual cosa l'Àrea d'Investigació del Lloc d'Ibi va iniciar la denominada Operació Jaden.

Les perquisicions policials van portar als agents a comprovar que el citat habitatge es tractava d'un xalet, en el soterrani del qual es podria estar duent a terme un cultiu tipus indoor d'aquesta espècie de planta. D'igual forma, van poder constatar, a fi de dificultar la labor policial, que les persones investigades es desplaçaven habitualment en vehicles de lloguer. També van comprovar que acudien a un altre habitatge de similars característiques en la localitat de Molina de Segura, a la Regió de Múrcia.

En aquest segon habitatge, va ser l'Àrea d'Investigació del Lloc de la Guàrdia Civil de Molina de Segura qui es va fer càrrec de les investigacions pertinents. Aqueix xalet, els agents van sospitar que poguera estar sent usat amb la mateixa fi.

Pel fet que en el moment en el qual s'estava duent a terme la investigació, estava decretat el tancament perimetral de les Comunitats Autònomes, així com el toc de queda (avui dia encara existent), els presumptes autors usaven a manera de contravigilancia, un vehicle llançadora que els precedia a fi d'avisar dels possibles controls policials que anaven a trobar-se en la carretera.

Segons avançaven les investigacions, es constatava que es tractava d'una organització delictiva amb un organigrama jerarquitzat, on cada membre tenia una labor específica i amb un elevat poder econòmic, ja que tan sols el lloguer dels dos habitatges investigades li suposava a la banda una despesa superior a 30.000 euros anuals que desemborsaven en un únic pagament.

Per tot això, el passat 20 d'abril, autorització judicial mitjançant i secundats per les Unitats de Seguretat Ciutadana (USECIC) d'Alacant i Múrcia, l'Àrea d'Investigació d'Ibi, va procedir a l'entrada i registre dels dos habitatges. Concretament en el xalet de Cocentaina va ser on es va detenir a dos membres de l'organització no localitzant a cap persona en l'habitatge de Múrcia, sent aquests dos homes serbis de 26 i 28 anys a què se'ls va imputar un delicte contra la salut pública, un delicte per defraudació de fluid elèctric i un últim delicte de pertinença a organització criminal.

En aquestes dues intervencions, els agents han confiscat 2.054 plantes de Cànnabis sativa, 493 grams de cabdells secs, divers material per al manteniment del cultiu indoor (aires condicionats, ventiladors, eines, etc.) i la quantitat de 2.400 euros en bitllets de 50 euros.

Els detinguts han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció d'Alcoi, el qual ha decretat la llibertat amb càrrecs per a tots dos.

Actualment se segueixen les investigacions a fi de localitzar a altres membres de l'organització.

Pujar