elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fira de Tots Sants 2022 de Cocentaina torna al format original i se celebrarà en un únic cap de setmana

La Fira de Tots Sants 2022 de Cocentaina torna al format original i se celebrarà en un únic cap de setmana
  • El certamen mantindrà alguns canvis organitzatius implantats per la Covid 19 que milloren la funcionalitat, la seguretat i la mobilitat

La Fira de Cocentaina comença a posar-se a punt per celebrar la seua 676 edició i aquesta vegada ho farà en el seu format original pre pandèmia, concentrant el certamen en un únic cap de setmana. No obstant això, malgrat la millora de les condicions sanitàries i, per tant, de les restriccions, es mantindran alguns canvis implantats amb motiu de la Covid 19, relacionats amb l'estructura organitzativa dels sectors comercials, ja que van aportar millores quant a funcionalitat, la disposició dels expositors i la mobilitat i la seguretat dels visitants.

Segons expliquen des de l'àrea de Fira de l'Ajuntament de Cocentaina, el certamen se celebrarà en un únic cap de setmana, els dies 29, 30, 31 d'octubre i 1 de novembre, però amb la inclusió d'alguns aspectes organitzatius que, malgrat la seua implantació forçosa en la passada edició, s'han valorat positivament a les sessions ordinàries del Consell de Fira, i s'han ratificat per part del Departament de Fira a través de les dades recopilades. En concret, es mantindrà:

Una major distància de seguretat entre expositors a tots els sectors, la qual oscil·la entre el mínim d’1 metre (artesania, llocs ambulants) i els 4 metres als espais d'exposició de gran format.

La limitació del nombre de metres lineals màxim, obtenint així una reducció considerable de llocs de grans dimensions, de manera que l’atenció al client serà molt més eficaç i àgil, evitant aglomeracions.

La distribució espacial en un sol costat, en aquelles vies de menys de 12 metres d'amplitud, aconseguint una major atenció comercial per als expositors, així com un flux més gran de visitants en facilitar dos carrils de pas.

La distribució dels sectors comercials als espais de dimensions més àmplies, i adaptació dels models d’exposició a les característiques de l’espai hàbil disponible.

Deixar lliure de muntatge la intersecció dels carrers de la superfície ocupada per la Fira, cosa que ajuda tant a la visibilitat del producte exposat, com a la circulació de visitants.

Segons ha explicat la regidora de Fira, Eugenia Miguel «la pandèmia va portar molts reptes als quals vam haver d'adaptar-nos i alguns d'aquests canvis han vingut per a quedar-se, ja que han comportat millores en l'organització i en el funcionament de la Fira». En aquest sentit, ha assenyalat que «l'objectiu de mantindre aquestes mesures va dirigit a incrementar les vendes dels expositors participants, com també la funcionalitat, la comoditat i la seguretat per als visitants».

De cara a la participació en la propera edició, l'Ajuntament ja ha obert el període perquè els expositors, el comerç i l’hostaleria local que ho desitgen puguen presentar les seues sol·licituds fins al 31 d'agost. La informació ja està disponible en la web de la Fira de Tots Sants www.firacocentaina.org. Les tramitacions de participació s’han de realitzar obligatòriament des de la Seu Electrònica, a través del tràmit corresponent, depenent del model d’exposició.

MÉS FOTOS
La Fira de Tots Sants 2022 de Cocentaina torna al format original i se celebrarà en un únic cap de setmana - (foto 2)
La Fira de Tots Sants 2022 de Cocentaina torna al format original i se celebrarà en un únic cap de setmana - (foto 3)
La Fira de Tots Sants 2022 de Cocentaina torna al format original i se celebrarà en un únic cap de setmana - (foto 4)
Pujar