elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cocentaina treballa en un format presencial en diferents caps de setmana per a la celebració de la 675 edició de la Fira

Cocentaina treballa en un format presencial en diferents caps de setmana per a la celebració de la 675 edició de la Fira
  • L'Ajuntament planteja celebrar la Fira de Tots Sants durant tres caps de setmana consecutius al novembre

  • Els expositors que desitgen participar ja poden obtindre la sol·licitud en la web www.firacocentaina.org i presentar-la a través de la Seu Electrònica o en el Registre d'Entrada del propi Ajuntament

MÉS FOTOS
Cocentaina treballa en un format presencial en diferents caps de setmana per a la celebració de la 675 edició de la Fira - (foto 2)
Cocentaina treballa en un format presencial en diferents caps de setmana per a la celebració de la 675 edició de la Fira - (foto 3)

L'Ajuntament de Cocentaina treballa ja en la preparació de la Fira de Tots Sants 2021 amb un format més obert i participatiu que el de 2020, on tornarà l'exposició i venda de productes als carrers del municipi, encara que atenent a les restriccions d'aforament, distància de seguretat i amb alguns canvis en ubicacions i duració del certamen.

En aquest sentit, i segons explica l'Àrea de Fira de l'Ajuntament de Cocentaina, enguany la millora de les condicions sanitàries, amb el descens de contagis i una bona part de la població vacunada, permetrà programar una Fira més participativa i amb un format més pròxim al tradicional. No obstant això, encara no serà 100% la Fira de Cocentaina que coneixíem, de tres o quatre dies de duració i amb més de mig milió de visitants durant eixos dies.

Per a enguany es plantejarà la celebració en tres caps de setmana consecutius del mes de novembre en els quals estarà present l'exposició dels sectors tradicionals: maquinària, automoció, alimentació, tecnologia, etc però dividits en diversos caps de setmana de manera que puga haver-hi més espai, tant per al trànsit de visitants, com entre els propis expositors. Les sol·licituds de participació per a expositors ja estan disponibles en la web de la Fira de Tots Sants www.firacocentaina.org i es poden presentar a través de la Seu Electrònica o en el Registre d'Entrada del propi Ajuntament.

Setembre serà la data clau per a conèixer amb exactitud el format amb el qual es podrà celebrar l'esdeveniment firal. Segons comenta la regidora de Fira, Eugenia Miguel, “al setembre tenim previst fer una consulta a Sanitat i presentar la proposta de Fira que volem per a aquest 2021 perquè ens puguen confirmar la seua viabilitat”. I afig que “encara que tots tenim moltes ganes de Fira, és fonamental continuar sent responsables i oferir només aquelles opcions que garantisquen la seguretat de totes les persones, expositors i visitants. En aquest sentit, volem proposar un format que es dilate en el temps de manera que puguem evitar aglomeracions i alliberar part del poble perquè hi haja més espai de trànsit i superfície comercial”.

Recordar, a més, que el 15 i 16 de setembre Cocentaina acollirà el Primer Congrés de la Xarxa Comercial Fira de Tots Sants, dirigit a totes les empreses participants, amb l'objectiu de facilitar coneixements que milloren l'experiència de venedors i visitants i continuar guanyant en la professionalitat del certamen. La trobada contempla formacions de caràcter general, així com específiques per a cada sector.

Aquesta activitat s'emmarca en la celebració del 675 aniversari de la Fira de Tots Sants de Cocentaina.

Pujar