elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cocentaina suma 4 nous cabuts

Cocentaina suma 4 nous cabuts
  • La proposta, guanyadora dels Pressupostos Participatius del 2022, per fi és una realitat i el diumenge 3 de desembre els 4 nous cabuts desfilaran al Pla de la Font per donar-se a conéixer a tot el poble.

Després del procés dels Pressupostos Participatius de Cocentaina del 2022, la proposta més votada pels contestans i contestanes va ser la de recuperar la tradició dels cabuts que, en l’actualitat, tan sols es limitava a l’acte del Correllengua.

Així les coses, des de l’Ajuntament de Cocentaina es va començar a treballar per incorporar 4 nous cabuts als 4 existents. Una tasca dura, però molt gratificant que, per fi, veurà la llum el diumenge 3 de desembre a les 11 hores al Pla de la Font on, amb una desfilada, seran presentats els nous cabuts, els quals estaran acompanyats pels Cabuts d’Alcoi. L’acte serà conduït per Carme Insa, mestra del CEIP Bosco i membre de la Garbera Cultural El Guaret.

L’acte finalitzarà amb un ball col·lectiu i, tot seguit, s’iniciarà una cercavila des del Pla de la Font fins al Palau Comtal juntament amb la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet, que seran els encarregats d’interpretar per primera vegada una composició d’Hipòlit Agulló escrita especialment per a l’ocasió.

Irene Barrachina, regidora de Participació Ciutadana, ha assegurat que «recuperar els cabuts ha estat una de les iniciatives ciutadanes més importants dels darrers anys, ja que suposa reivindicar una de les tradicions valencianes més significatives i recuperar-la en un moment difícil, ja que es trobava en vies de desaparèixer a Cocentaina. Des de l’Ajuntament, juntament amb els nostres veïns i veïnes, continuarem treballant i apostant per la cultura, la tradició i la història».

MÉS FOTOS
Cocentaina suma 4 nous cabuts - (foto 2)
Cocentaina suma 4 nous cabuts - (foto 3)
Cocentaina suma 4 nous cabuts - (foto 4)
Cocentaina suma 4 nous cabuts - (foto 5)
Pujar