elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cocentaina es posiciona en contra de la decisió de la Generalitat de no declarar Alcoi com a zona de difícil cobertura

Cocentaina es posiciona en contra de la decisió de la Generalitat de no declarar Alcoi com a zona de difícil cobertura

  La decisió de no incloure l’Àrea de Salut d’Alcoi com a zona de difícil cobertura ha estat una decisió arbitrària i política sense tindre en compte les necessitats de l’Alcoià i el Comtat ni la greu situació en la qual es troba, on les llargues llistes d’espera i la falta de professionals són una constant.

  La Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana, amb el PP i Vox al capdavant, ha exclòs l’Àrea de Salut d’Alcoi com a zona de difícil cobertura. De no haver-se produït aquesta decisió, tots els contestans i contestanes, així com la resta d’habitants de les comarques de l’Alcoià i el Comtat, s’hagueren beneficiat notablement, atés que haguera afavorit i incentivat l’atracció de personal sanitari. Per contra, les zones de Vinaròs, Requena, Elda, Oriola, Ademús, Xelva, Torrevella o Titaigües sí que s’han declarat zones de difícil cobertura.

  Cal destacar que la decisió de no incloure com a zona de difícil cobertura les nostres comarques ha estat una decisió arbitrària i política, duta a terme pel conseller popular, Marciano Gómez (que va ser administrador d’una consultora implicada en pagaments a firmes investigades pel cas de corrupció «Osvaldos»), qui no ha tingut en compte els criteris dels tècnics de la conselleria ni les variables geogràfiques, poblacionals, de mobilitat o de pressió assistencial d’aquesta àrea de salut.

  D’altra banda, el nou decret preveu la creació de les Agrupacions Sanitàries Interdepartamentals (ASI), per la qual cosa l’àrea d’Alcoi s’uniria a les àrees d’Elda i Alacant, amb les quals hauria de compartir els escassos sanitaris i recursos dels quals disposa.

  A més a més, segons el gerent de l’Hospital Mare de Déu dels Lliris, a l’estiu no es podran cobrir les substitucions i, fins i tot, es podrien tancar diversos consultoris auxiliars d’altres poblacions de l’Alcoià-Comtat. Tot això sumat a les llargues llistes d’espera i la falta de personal fan que l’actual situació sanitària a les nostres comarques siga del tot insostenible.

  Jordi Pla (Compromís), alcalde de Cocentaina, ha assegurat que «el nostre govern estarà sempre al costat de la sanitat pública i de qualitat; i en contra de qualsevol administració que vulga maltractar-la, perquè, al cap i a la fi, és com si estiguera maltractant directament els nostres veïns i veïnes. La decisió del PP i dels seus socis de

  Vox demostra una falta de sensibilitat molt greu amb les nostres comarques i totes aquelles promeses fetes durant la campanya electoral han quedat en paraules buides. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Cocentaina, ens sumem a aquestes reivindicacions de la mà dels professionals sanitaris i continuarem fent comarca i lluitant perquè la nostra àrea de salut esdevinga un referent a tot el País Valencià i els contestans i contestanes tinguen la sanitat que mereixen».

   

  Pujar