elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cocentaina posa en marxa la Bebeteca

Cocentaina posa en marxa la Bebeteca
  • Es tracta d’un espai dintre de la Biblioteca Municipal Pare Arqués dedicat als xiquets i les xiquetes d’entre 0 a 3 anys amb l’objectiu de fomentar l’hàbit lector des de les primeres edats.

  • A més a més, s’ha iniciat la campanya «Créixer llegint», la qual oferirà diversos tallers  trimestrals per als més menuts relacionats amb la lectura.

L’Ajuntament de Cocentaina, juntament amb la Biblioteca Municipal Pare Arqués, ha creat un nou espai per a xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys: la Bebeteca. L’objectiu d’aquesta iniciativa és acompanyar els primers anys dels infants amb llibres i lectures adaptades a les seues necessitats i assessorar els familiars quan hi acudisquen a aquest racó a la cerca dels millors llibres per als seus fills i filles.

D’altra banda, s’ha posat en marxa la campanya «Créixer llegint» que, mitjançant tallers trimestrals, oferirà als més menuts l’oportunitat d’entrar en contacte amb la lectura d’una manera divertida i molt lúdica.

El dimecres 20 de març va tindre lloc una primera conferència, dirigida als pares i les mares, que va comptar amb la presència d’una de les millors expertes en les dinàmiques de les bebeteques: Ana Valdés, bibliotecària, conferenciant i tècnica del Museu de Villena, a més de diplomada en biblioteconomia, llicenciada en documentació i màster en animació a la lectura. Va crear el 2005 la Biblioteca «Juego y leo con mi bebé» i, a més a més, ha posat en marxa diversos programes de ràdio local, clubs de lectura i biblioteques escolars.

Valdés també va assistir-hi a l’Escola Infantil Municipal de Sant Hipòlit, on va fer gaudir als xiquets i les xiquetes d’una sessió de contacontes, animant-los a descobrir les històries que s’amaguen als llibres que tenen al seu abast a la biblioteca de Cocentaina.

D’altra banda, cal destacar l’èxit de participació en aquest primer taller, que va superar els 50 assistents, gràcies al fet que es van habilitar dos horaris diferents, tant de matí com de vesprada; la qual cosa demostra el gran interés dels familiars en el foment de la lectura entre els més menuts. 

Berta Iñíguez (Compromís), regidora de Cultura, ha assegurat que «creiem fermament que la presència d’hàbits lectors en la família i des de les primeres edats és fonamental en el desenvolupament dels xiquets i xiquetes i que, a més de millorar l’evolució personal, reforça les competències de la família, atés que el contacte amb els llibres a les primeres edats està molt relacionat amb els vincles afectius entre pares, mares i fills. De fet, la veu de la mare o el pare, guiada pel llibre, representa un vincle d’estima, de seguretat, de llar. Així, el llibre esdevindrà un amic en aquest moment d’interacció, permetent una millor formació d’habilitats cognitives i emocionals».

Pujar