elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La bona acollida del Mig Any Fira de Cocentaina consolida aquesta data en el calendari de l'esdeveniment

La bona acollida del Mig Any Fira de Cocentaina consolida aquesta data en el calendari de l'esdeveniment
  • Hostaleria, oci nocturn, comerç local i expositors professionals del certamen han manifestat la seua satisfacció pels resultats obtinguts

MÉS FOTOS
La bona acollida del Mig Any Fira de Cocentaina consolida aquesta data en el calendari de l'esdeveniment - (foto 2)
La bona acollida del Mig Any Fira de Cocentaina consolida aquesta data en el calendari de l'esdeveniment - (foto 3)
La bona acollida del Mig Any Fira de Cocentaina consolida aquesta data en el calendari de l'esdeveniment - (foto 4)
La bona acollida del Mig Any Fira de Cocentaina consolida aquesta data en el calendari de l'esdeveniment - (foto 5)
La bona acollida del Mig Any Fira de Cocentaina consolida aquesta data en el calendari de l'esdeveniment - (foto 6)

La bona acollida del públic a les activitats programades per a celebrar el segon Mig Any Fira de Tots Sants de Cocentaina consolida el mes de maig com una nova cita en el calendari d'aquest tradicional i popular esdeveniment. Hostaleria, oci nocturn, comerç local i expositors professionals del certamen han manifestat la seua satisfacció pels resultats obtinguts en una setmana repleta d'oferta formativa, gastronòmica i festiva.

El II Congrés de la Xarxa Comercial Fira de Tots Sants ha comptat amb 97 inscripcions per participar de forma presencial i 32 per fer-ho online, procedents de tot Espanya. Els participants han assenyalat a l'organització que les xarrades oferides els han semblat molt interessants i, a més, molt útils per a poder aplicar als seus respectius negocis. Cal recordar que un dels principals objectius d'aquesta trobada entre professionals és facilitar les eines que permeten millorar l'experiència, tant de venedors com dels visitants de Fira.

La taula redona en la qual han participat representants dels principals certàmens firals de la Comunitat Valenciana com Xàtiva, Castalla, Oliva o la mateixa Cocentaina, ha mostrat la diversitat d'aquesta mena d'esdeveniments, adaptats cadascun a les característiques de la seua història i la seua trajectòria. Un altre dels punts clau del congrés ha sigut la sessió oberta al públic, centrada en la gastronomia i en la qual l’alumnat de cicles formatius en gastronomia i participants en general van poder gaudir de les degustacions d'innovadores versions de coques i del tradicional oli de Cocentaina.

Les XV Jornades Gastronòmiques han resultat un èxit rotund, acompanyades per una climatologia més pròpia de l'estiu que convidava a gaudir del carrer i de les nombroses terrasses que ofereixen els establiments de Cocentaina. L'hostaleria del municipi va registrar ple total, especialment el cap de setmana, tot coincidint amb la celebració del primer Fira Fest 22.

Fira Fest 22

El Fira Fest 22 era l'aposta més nova de totes les activitats proposades. Un festival de música, de divendres a diumenge, per a totes les edats i gustos musicals, que buscava omplir de música, ambient, festa i diversió la zona del recinte firal i els carrers adjacents al costat de l'àrea del Centre Cultural El Teular.

En aquest cas, segons explica la regidora de Fira, Eugenia Miguel, “la calor va jugar en contra de les actuacions programades durant el dia, perquè va fer que el públic fora menor de l'esperat en les hores centrals de la jornada. No obstant això, en caure el sol, el recinte registrava molt bona ocupació, la qual cosa ens indica que el format és l'adequat, però caldrà revisar horaris per a la pròxima edició”, assenyala l'edil.

El disseny del format del festival ha sigut molt ben rebut pels participants, ja que ha combinat la música en directe, amb foodtrucks i les barres dels establiments d'oci locals que posaven a la disposició del públic una oferta variada d'alimentació per a consumir en el mateix recinte.

Totes les activitats s'han desenvolupat sense incidències a ressaltar i ha generat molt bon ambient en tot el poble.

Pujar