elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Port de Catarroja epicentre gastronòmic valencià en la celebració del LI Concurs Internacional d’allipebre

El Port de Catarroja epicentre gastronòmic valencià en la celebració del LI Concurs Internacional d’allipebre
  • Lidia Escobar ha sigut guardonada amb el primer premi en el transcurs d'una jornada festiva en el Port de Catarroja

Un any més, milers de veïns i veïnes de Catarroja i les poblacions pròximes es van reunir en el Port per a celebrar un dels estendarts gastronòmics valencians, el LI Concurs Internacional d’allipebre de Catarroja. El Sol va ser convidat especial a una celebració multitudinària on els més de 150 participants van competir per ser els que millor realitzaven la recepta tradicional del allipebre, tots amb els ingredients que proporcionava l'Ajuntament de Catarroja.

Aquesta edició ha tingut a Lidia Escobar com a guanyadora, amb un premi de 600 euros, i el més important, el reconeixement d'inscriure el seu nom en el palmares d'un veterà concurs gastronòmic que compta amb 51 edicions a la seua esquena. Adrià Hernández i Bartolomé Perelló li van acompanyar en les distincions amb els seus plats que, a criteri del jurat també van merèixer un gran reconeixement. Santos Ruiz, gerent de la DO Arròs de València va ser l’encarregat de presentar l’acte de lliurament.

A més del certamen, centenars de veïns i veïnes també van poder gaudir de la recepta, ja que l'Ajuntament va repartir més de 2.000 racions d’allipebre a totes les persones que van acudir. Una oportunitat única per a degustar el plat o per a descobrir-lo, que va ser el cas de molts convidats els qui van tornar a entusiasmar-se per l'extraordinari paratge al Parc Natural de l'Albufera.

D'altra banda, la jornada va comptar amb l'animació del Grup de Danses la Xicalla, que va posar el folklore i la música durant els minuts de cocció del plat. Els premis es van entregar en la carpa situada en el Port de Catarroja per a protegir del sol a les desenes de famílies que van voler compartir d'una jornada culinària envoltats de familiars i veïns.

Finalment, recordar que el dilluns al matí serà el torn dels xefs més prestigiosos, amb la celebració del II Concurs Professional d’Allipebre de Catarroja. Després de l'èxit de l'any passat, s'ha optat per repetir aquesta fórmula que dona encara més prestigi a la veterana cita catarrogina.

Pujar