elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Poble Democràtic demana a l'Ajuntament la retirada dels postes de llum de l'acera del Carrer Nou

Poble Democràtic demana a l'Ajuntament la retirada dels postes de llum de l'acera del Carrer Nou

  La portaveu de Poble Democràtic en Catarroja, Núria Juan, ha solicitat hui a l'Ajuntament de Catarroja la retirada definitiva dels postes de llum que impedixen el pas als veïns del Carrer Nou, complint la normativa d'accessibilitat urbana exigible a tota població.

  Núria Juan ha senyalat que els veïns d'este carrer sofrixen esta situació des d'abans del passat estiu i, encara que s'han dirigit en diverses ocasions a l'Ajuntament, i fins i tot al Síndic de Greuges (Síndic d’Agravis), el regidor delegat d'Urbanisme de Catarroja, Martí Raga Vázquez, no ha adoptat cap mesura amparant-se en la justificació de que es preveu que els cables que actualment soporten els postes passen per la frontera de l'edifici que es troba en construcció una volta finalisada esta.

  No obstant, la portaveu de Poble Democràtic Catarroja ha manifestat que és indignant que el consistori municipal no haja adoptat cap mesura provisional que favorixca la circulació o que palíe els problemes causats als veïns de la població, davant una situació perillosa per a la circulació general i lesiva per a les persones que puguen sofrir algun problema de movilitat.

  En este sentit, Núria Juan ha explicat que el problema és doblement greu, ya que en abdós costats del carrer la circulació pels itineraris peatonals resulta impracticable per a persones en movilitat reduïda, o usuàries de qualsevol element adicional com un carro de la compra o una cadira de chiquets. “És obligació dels poders públics adoptar les mesures pertinents per a assegurar l'accessibilitat universal, en igualtat de condicions en les demés persones”, cosa que no es té en conte en Catarroja, segons la portaveu de Poble Democràtic.

  Ademés, la mala praxis de l'equip de govern ha segut calificada pel propi Síndic d’Agravis “poc respectuosa” en els drets de la ciutadania en general i de les persones en movilitat reduïda en particular, en un informe ocultat per l'Ajuntament en el que se li recorda la seua obligació de garantisar a totes les persones un us no discriminatori, independent i segur dels espais públics urbanisats.

  És necessari que s'implante en la població un proyecte d'adequació dels itineraris per a peatons que complixca en les normes bàsiques d'accessibilitat, millorant les prestacions actuals i garantisant l'accés universal als espais públics a tots els ciutadans de Catarroja, cosa que hui en dia no es complix, segons Núria Juan.

  Pujar