elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Espai Jove de Catarroja inicia el curs de monitor de Temps Lliure

L’Espai Jove de Catarroja inicia el curs de monitor de Temps Lliure
  • Més d'una vintena de joves han començat aquesta formació on aprendran a desenvolupar activitats educatives i gestionar grups infantils i juvenils

MÉS FOTOS
L’Espai Jove de Catarroja inicia el curs de monitor de Temps Lliure - (foto 2)
L’Espai Jove de Catarroja inicia el curs de monitor de Temps Lliure - (foto 3)

Des de la seua obertura, a la fi del passat any, l’Espai Jove de Catarroja compta amb una intensa programació dirigida a la joventut de la ciutat. A més, de les propostes d'oci i lúdiques, aquesta gran infraestructura municipal també ofereix un ampli ventall d'activitats formatives. Aquest és el cas del curs de monitor o monitora d'activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil (MAT) en el qual participen més d'una vintena de joves.

Aquesta formació homologada per l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) està dirigida a joves de 16 a 30 anys que vullguen treballar amb infància i joventut, així com per a ampliar coneixements per a planificar, dinamitzar i avaluar activitats de temps lliure educatiu.

"Apostem per convertir l'Espai Jove en un espai referent pel nivell de la seua programació, fent arribar als més joves propostes formatives i d'aprenentatge de qualitat i que els permeta desenvolupar la seua activitat professional en aquest àmbit tan demandat en l'actualitat", explica l'alcaldessa Lorena Silvent.

La joventut que participa en el curs farà un total de 310 hores d'una formació teoricopràctica dividida en diferents mòduls: activitats d'educació en el temps lliure infantil i juvenil, processos grupals i educatius, tècniques i recursos d'animació en activitats de temps lliure i, finalment, l'avaluació.

En el cas de la teoria, portaran a cap un mínim 100 hores presencials i un màxim de 50 hores no presencials, i la part pràctica correspon a 160 hores més l'elaboració d'una memòria de pràctiques. Aquest ensenyament es durà a terme els dissabtes fins al 29 de juny en l'Espai Jove en horari de 9.00 a 19:00 h.

El curs MAT forma part de la Programació de Primavera Jove 2024 de l'Espai Jove, una iniciativa per a la joventut que busca donar resposta a les inquietuds lúdiques, creatives i informatives a través d'una diversa i periòdica programació de qualitat.

Pujar