elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’allipebre de Catarroja estarà present a FITUR

L’allipebre de Catarroja estarà present a FITUR

  Catarroja, bressol de l'allipebre, participarà per primera vegada en FITUR amb una demostració de l'elaboració del plat més característic de l'Albufera. En concret, dimecres 18 de gener a les 11.30h, els cuiners Sete barranco i Félix Montaner, del restaurant La Primitiva, ubicat al Port de Catarroja, faran un "show cooking" de la preparació de l'allipebre. Una iniciativa en la qual també ha col·laborat l'arroseria Masia de las estrellas.

  Catarroja celebra cada mes de setembre el concurs més antic d'esta especialitat culinària en el qual participen centanars de cuiners i cuineres. A més la localitat de l'Horta Sud està considerada el bressol del plat, una marca que té registrada com a pròpia.

  La demostració se celebrarà el dimecres 18 de gener a les 11.30 hores en l'estand de la Diputació de València. També es podran vore les anguiles vives en una peixera perquè els assistents puguen conéixer de primera mà els ingredients de l'allipebre. Les anguiles seran proporcionades per l'establiment El Galet de Catarroja.

  Política de promoció turística

  És la primera vegada que Catarroja participa en la Fira Internacional del Turisme que se celebra a Madrid i que és el referent del sector. Catarroja acudeix per mostrar a tot Espanya el seu patrimoni gastronòmic i els atractius d'esta població arrelada a l'Albufera de València. L'Ajuntament de Catarroja distribuirà material de promoció turística entre el qual hi haurà follets i díptics sobre el Port de la localitat, el més gran de l'Albufera.

  A la fira estaran presents l'Alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, la regidora de Turisme, Dolors Gimeno, el regidor del Port, Alejandro García i també s'ha convidat al portaveus de l'oposició, que estaran representats per Agustín Mimbrera (PP), Mari Carmen Ibor (No adscrits) i Rosa Pérez (Guanyar Catarroja) que acudirà en qualitat de diputada provincial.

  La presència de Catarroja a FITUR coincideix amb la potenciació de la política turística de la localitat, sobretot després de l'aprovació dels nous pressupostos per a enguany. L'estratègia turística de la localitat consisteix a implicar a tots els agents locals en l'oferta, que té diferents objectius, un dels més importants, donar a conéixer les possibilitats i els atractius del Port de Catarroja i de la cultura vinculada a l'Albufera. Cal recordar que la Vela Llatina i la Pesca Artesanal de l'Albufera, dues pràctiques tradicionals de la localitat han estat declarades recentment Bé d'Interés Cultural.

  Segons la regidora de Turisme, Dolors Gimeno, "des de l'inici de la legislatura hem estat treballant en un projecte que no és sols turístic, sinó de desenvolupament local, i que a partir d'enguany començarem a desgranar entre tots en un projecte participatiu". "Tenim el Port més important i antic de l'Albufera de València, on es desenvolupen encara usos i costums que van des de la pesca tradicional i la vela llatina a gastronomia pròpia, avistament d'aus, agricultura ecològica, formació, museu etnològic, etc. Tot això en un espai protegit que ens fa posseïdors d'un tresor magnífic de 'turisme vivencial', perquè a Catarroja proposem experiències úniques que no pots tindre en cap altre lloc perquè som singulars", ha afegit.

  Gimeno també ha explicat que "enguany per primera vegada anem a FITUR a portar un poc del que fem i el que som a Catarroja, per augmentar eixe relat cada any amb la participació de molts agents implicats, i amb l'objectiu d'empoderar els catarrogins i catarrogines en un projecte de tots que ja ha començat a caminar, i que pot ser el motor econòmic de la Catarroja dels propers anys."

  Pujar