23 de juliol de 2019 23/7/19

L'Ajuntament no recorrerà la sentència que dóna la raó a les treballadores de la residència de persones majors

L'equip de govern de l'Ajuntament de Catarroja valora positivament la sentència que ha donat la raó a les treballadores que en 2013 van denunciar al consistori per cobrar un salari inferior al qual els pertocava i per incomplir el convenni col.lectiu. En este sentit el consistori no recorrerà la sentència que restableix els drets laborals de les denunciants.

Les treballadores van denunciar fa poc més de tres anys a l'ajuntament en considerar que els seus salaris eren inferiors al que indicava el seu contracte i que, en conseqüència, incomplien el previst pel conveni col.lectiu. Ara la sentència del jutjat d'allò social ratifica la seua demanda i obliga el consistori a abonar 48.000 euros.

L'equip de govern considera justa la decisió i creu que és molt positiu que les treballadores hagen recuperat els seus drets que, en tot cas, no havien d'haver perdut mai.

L'Ajuntament treballa per dignificar les condicions laborals dels treballadors i treballadores i complirà en tot moment la regulació que estableix l'import dels salaris, tant de la residència de les persones majors, com de qualsevol altre organisme municipal.

En este sentit assumirà les despeses que marca la sentència perquè creu fermament que els drets dels treballadors i treballadores s'han de respectar i que és una obligació de les institucions públiques vetlar perquè això siga una realitat. En tot cas, el consistori també vol puntualitzar que la denúncia es va presentar en 2013 i, per tant, està vinculada a la gestió de l'anterior equip de govern.