18 de juliol de 2019 18/7/19

L'Ajuntament insta a l'empresa de neteja i als treballadors a negociar i arribar a un acord

L'Ajuntament insta a l'empresa de neteja i als treballadors a negociar i arribar a un acord - (foto 1)

L'Ajuntament de Catarroja ha demanat a l'empresa Valoriza i als seus treballadors que facen un esforç per negociar i arribar a un acord que desbloquege la vaga indefinida convocada per la plantilla.

Segons un comunicat de CCOO, els treballadors i treballadores del servei de neteja viària i recollida de residus sòlids "es mobilitzen davant del bloqueig patronal del conveni col.lectiu per part de l'empresa adjudicatària i a causa d'unes condicions econòmiques i laborals molt precàries". Per això han convocat una vaga indefinida a partir del 23 de setembre i una concentració davant de l'Ajuntament el 20 de setembre.

Intervenció de l'Ajuntament

El consistori s'ha posat en contacte amb les dues parts per tal d'instar-los a que reprenguen les negociacions i arriben a punts de consens per evitar una vaga que afectaria a un servei essencial per a la població. Tant l'empresa com els treballadors acudiran a un acte de mediació laboral el pròxim dilluns i el consistori espera que hi hagen punts de trobada.

L'equip de govern s'ha reunit amb responsables de Valoriza després que els sindicats hagen sol.licitat la intervenció de l'Ajuntament de Catarroja perquè "el conflicte no provoque conseqüències innecessàries a la població". Els ha instat a escoltar les demandes de la plantilla i a fer un esforç per negociar una solució.

El consistori ha heretat un contracte amb Valoriza que cobreix el servei de neteja viària i recollida de residus sòlids per un valor d'uns 2 milions d'euros anuals. El document es va signar en 2006 i té una vigència de 20 anys.

L'Ajuntament va recuperar l'any passat la prestació del 100% del servei (que havia sigut retallat en la legislatura anterior) per a millorar la neteja i la recollida de residus a la població. Així mateix, compleix amb puntualitat i regularitat els seus compromisos contractuals.

Defensa dels drets laborals

L'actual equip de govern respecta i defensa els drets dels treballadors i treballadores i per això, a partir de 2015 tots els contractes signats incorporen clàusules socials perquè les condicions de treball siguen dignes.

L'Ajuntament també ha recordat que seguirà amb atenció les negociacions i que demanarà a les dues parts que es complisca la legalitat per tal que el conflicte laboral no afecte al servei que proporciona l'empresa adjudicatària a la població.