8 d’agost de 2020 8/8/20

Josep Piera i Marc Granell reciten els seus versos al Teatre Auditori de Catarroja

Josep Piera i Marc Granell reciten els seus versos al Teatre Auditori de Catarroja - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Josep Piera i Marc Granell reciten els seus versos al Teatre Auditori de Catarroja - (foto 2)

  El cicle de poesia 'Dos poetes com nosaltres', organitzat per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Catarroja ha comptat esta setmana amb la participació dels poetes Josep Piera i Marc Granell, dues de les figures més rellevants dins de la poesia valenciana contemporània.

  Piera i Granell han sigut els protagonistes del recital celebrat al Teatre Auditori de Catarroja (TAC). L'esdeveniment ha comptat amb un nombrós públic assistent, que no ha volgut perdre l'ocasió de gaudir dels versos de dos dels poetes valencians més reconeguts i prestigiosos. A més, els músics Miquel Pérez Perelló i Maria Moreno s'han encarregat d'ambientar l'acte, acompanyant el recital amb diversos instruments.

  Marc Granell (València, 1953) ha publicat una trentena de llibres de poesia dirigits tant a públic infantil com a persones adultes. Els seus poemes han estat traduïts al castellà, gallec, portugués, anglés, italià i suec. A més, ha sigut guardonat amb el Premi Vicent Andrés Estellés, el Premi Ausiàs March, el Premi Samaruc de Literatura Infantil i el Premi dels Escriptors Valencians, fins en tres ocasions.

  Per la seua banda, Josep Piera (Beniopa, 1947) és autor d'una prolífica relació d'obres tant de poesia com de prosa. Entre la seua obra poètica destaquen títols com El somriure de l'herba, Cants i encants o El temps trobat. Els seus poemes han estat musicats i cantats per músics com Al Tall, Urbàlia Rurana, Miguel Poveda, Carles Dénia, Xavier Ribalta i Miquel Pérez. De fet, ell mateix ha gravat dos discs de poesia i música.

  Dos poetes com nosaltres

  En la seua tercera edició, el cicle de poesia 'Dos poetes com nosaltres' segueix apropant la poesia a la ciutadania, a través de recitals per parelles al Teatre Auditori de Catarroja. En este 2018, a banda de Josep Piera i Marc Granell, pel TAC ja han passat autores i autors com David Vid, Enric Casado, Yolanda Castaño, Carles Duarte o Vicenç Llorca.

  Després de l'estiu el cicle retornarà amb Isabel Garcia Canet i Teresa Pascual, que actuaran el dia 30 d'octubre. Finalment, i després de nou mesos, 'Dos poetes com nosaltres' tancarà la seua tercera edició amb Josep Lluís Aguiló i Ponç Pons, el 27 de novembre.

  Per a l'alcalde de Catarroja i regidor de Cultura, Jesús Monzó, "és una gran satisfacció poder organitzar ja per tercer any consecutiu el cicle 'Dos poetes com nosaltres'". "Des de l'Ajuntament hem apostat per la cultura organitzant anualment diverses activitats i, en particular, hem tractat de donar a conéixer l'obra poètica i valorar el talent d'autores i autors de Catarroja i d'altres llocs del territori valencià".

   

  Pujar