elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació invertix 1,2 milions d'euros en la renovació de l'Escola de Capatassos de Catarroja

La Diputació invertix 1,2 milions d'euros en la renovació de l'Escola de Capatassos de Catarroja
  • Els treballs inclouen la reparació de les cobertes de diversos edificis del centre, referent a nivell nacional en la formació de professionals agrícoles

MÉS FOTOS
La Diputació invertix 1,2 milions d'euros en la renovació de l'Escola de Capatassos de Catarroja - (foto 2)
La Diputació invertix 1,2 milions d'euros en la renovació de l'Escola de Capatassos de Catarroja - (foto 3)
La Diputació invertix 1,2 milions d'euros en la renovació de l'Escola de Capatassos de Catarroja - (foto 4)
La Diputació invertix 1,2 milions d'euros en la renovació de l'Escola de Capatassos de Catarroja - (foto 5)

La Diputació de València està duent a terme un important procés de modernització en les instal·lacions de l'Escola de Capatassos Agrícoles, situada en el port de l'Albufera de Catarroja. Entre les obres ja realitzades des de l'inici de l'estiu i aquelles previstes per als pròxims mesos, la institució provincial destinarà un total de 1,2 milions d'euros per a la millora d'este centre de formació.

Un dels treballs recentment finalitzats ha sigut la substitució integral de la coberta de l'edifici principal. A això s'ha sumat la reparació de les cobertes d'altres dos pavellons, a més de completar-se diverses actuacions de manteniment en els diferents edificis. La realització d'esta primera fase de les obres ha suposat una inversió de 537.000 euros.

Els diputats de Patrimoni, Andreu Salom, i de l'Escola de Capatassos, Eli García, han visitat les instal·lacions del centre per a conéixer de primera mà el resultat dels treballs ja finalitzats. Tots dos han aprofitat la visita per a anunciar que ja s'ha sol·licitat el pressupost per al projecte de restauració de la ximenera històrica, la qual cosa podria suposar un desemborsament aproximat de 100.000 euros.

Així mateix, s'ha confirmat que ja està llesta la redacció del projecte de reforma de la coberta de la nau històrica. Per tant, quan s'obtinga la llicència sol·licitada a l'Ajuntament, podran licitar-se les obres, la inversió prevista de les quals ascendix a 600.000 euros.

Andreu Salom ha destacat el gran esforç que, des de l'àrea de Patrimoni, s'està realitzant per a “prioritzar el manteniment i la millora de totes les instal·lacions destinades a la formació dels nostres joves. La nostra intenció és continuar destinant els recursos econòmics i humans necessaris per a atendre a quantes necessitats ens traslladen des de centres com l'Escola de Capatassos”.

Per part seua, Eli García ha subratllat la rellevància que té per a l'alumnat comptar amb instal·lacions modernes, “una necessitat fonamental a l'hora de desenvolupar adequadament la seua formació, tant pràctica com teòrica. Gràcies a l'obstinació de la Diputació, l'Escola de Capatassos podrà continuar duent a terme la seua important labor”.

L'Escola de Capatassos Agrícoles, propietat de la Diputació de València des de 1961, és tot un referent a nivell nacional en la formació dels futurs professionals del sector. En ella s'impartixen dos cicles formatius de grau superior i dos cicles formatius de grau mitjà, tots de la branca agrària. El tret distintiu d'esta escola és la formació pràctica, ja que compta amb camps de cultiu hortofructícoles, hivernacles diversos i tot tipus de maquinària agrària.

Pujar