elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Desarticulada una organització que dirigia des de Catarroja i Massanassa la venda de droga

Desarticulada una organització que dirigia des de Catarroja i Massanassa la venda de droga
  • 60 agents de la Guàrdia Civil han participat en aquesta operació que ha acabat amb deu detinguts

Per part d'agents de l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil d'Alfafar (València), en el marc de l'operació “HEVANSA”, han procedit a la detenció de 10 persones integrants d'una organització criminal dedicada al tràfic de drogues, principalment de cocaïna i altres substàncies com la metamfetamina.

Igualment, s'ha realitzat una important investigació patrimonial dels objectius de l'operació, aconseguint determinar múltiples actius econòmics fruits de l'activitat delictiva. Així, als detinguts de l'operació, se'ls ha pogut imputar el delicte de blanqueig de capitals.

Durant l'explotació de l'operació HEVANSA, durant els dies del 17 fins al 20 de març, s'han realitzat 4 entrades i registres judicials en domicilis i 3 registres més en trasters i garatges, procedint a la detenció de 10 persones pertanyents a les organitzacions criminals.

Els investigadors van començar les perquisicions a l'octubre de 2020, en relació a la venda de drogues d'una persona amb residència a Massanassa. Fruit de les investigacions es va obtenir un patrimoni indiciari que ha permès el descobriment dels delictes per part d'aquest i altres venedors, així com el descobriment d'una persona que formava part de l'escaló superior de l'organització i que la dirigia, estant l'esmentada organització al seu torn relacionada amb una altra que operava en la localitat de Catarroja.

Durant el transcurs de l'operació s'han confiscant més de 350 grams de cocaïna de gran puresa, amb un valor superior als 25.000 euros, 50 grams de Metamfetamines, Cànnabis, MDMA-Extasis, un revòlver amb munició, una escopeta d'aire comprimit, matxets de gran grandària, 1 vehicle i més de 2.500 euros en metàl·lic.

En els domicilis on s'han realitzat els rregistros s'han localitzat, a més tots els mitjans necessaris per a la venda de substàncies a la menuda, entre altres, papelinas, cables de precinte i bascules de precisió.

En l'explotació de l'operació, van participar un total de 60 agents de la Guàrdia Civil coordinats des del Lloc Principal de la Guàrdia Civil d'Alfafar-Catarroja, pertanyents a aqueixa mateixa Unitat, al Grup de Reserva i Seguretat GRS3 de València, a la USECIC de València, a la USECIA de Paiporta i al Servei Cinológico de València amb la intervenció d'un gos de detecció de drogues.

L'Operació s'ha saldat amb la total desarticulació de l'organització criminal que operava en diverses localitats de la província de València, en la venda i distribució de substàncies estupefaents. Els detinguts, 7 homes i 3 dones d'edats compreses entre 36 i 56 anys d'edat, de nacionalitat espanyola.

Les diligències han sigut lliurades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció nº4 de Catarroja.

Pujar