elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els centres educatius de Catarroja s'apunten a la campanya “Anem al teatre”

Els centres educatius de Catarroja s'apunten a la campanya “Anem al teatre”
  • «Es tracta d'una de les apostes culturals més multitudinàries i longeves per a la creació de nous públics en les arts escèniques» assenyala el regidor d'Educació, José Antonio Cuberos

L'Ajuntament de Catarroja, a través de la regidoria d'Educació, ha iniciat una de les seves apostes culturals i educatives més longeves amb la campanya ‘Anem al teatre’. La iniciativa cultural acosta l'art interpretatiu a l'alumnat, i cada any reuneix en el TAC a la comunitat educativa d'Infantil des de 2 anys, Primària, ESO, Batxiller i EPA de la localitat.

Amb la nova edició de ‘Anem al teatre’ «volem fomentar la creació de nous públics en les arts escèniques a través d'obres adaptades a les edats i integrant el teatre en la proposta pedagògica dels centres educatius», explica el regidor d'Educació, José Antonio Cuberos.

El principal objectiu de 'Anem al teatre' és acostar el teatre professional a les noves generacions, des d'una campanya intermunicipal en la qual enguany participen 23 pobles. La programació està coordinada pel personal tècnic i gestors culturals dels ajuntaments i a Catarroja s'organitza des del departament d'Educació.

La campanya es va iniciar el 16 d'abril amb ‘Tata’ de la companyia Mira Rosana Projectes Teatrals per al públic infantil de 2 anys. ‘Croma’ de la companyia Horta Teatre, escrita i dirigida per la catarrogina Pau Pons, s'ha dirigit al segon cicle d'infantil i primer cicle de Primària. ‘Sherezade’ de Contratecho Producciones ha estat gaudida pel públic de tercer i quart de Primària, i ‘La xiqueta que volia arribar a la pau’ per a l'alumnat de cinquè i sisè de Primària. ‘Bésame 2.0’ de la companyia de Pepa Cases Dansa teatre ha estat l'obra per a l'alumnat d'ESO, Batxiller i l’EPA.

La campanya 2024 de ‘Anem al teatre’ es va iniciar el passat 16 d'abril i estarà en marxa en el TAC fins al 26 d'abril amb la participació de les escoletes infantils Xip i Xop, El parotet, Bubo, l’Escoleta de Maru, Alas Montessori, Mi primer cole, i les aules de dos anys del Vil·la Romana, Joan XXIII i San Antonio de Padua; i els centres Bertomeu Llorens, Jaume I el Conqueridor, Vil·la Romana, Joan XXIII, Larrodé, Paluzié, Sant Antonio de Padua I i II; i l'IES Berenguer Dalmau, Florida Secundària, i l'Escola per a Adults de Catarroja.

Pujar