elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Catarroja s'adhereix al programa de la Mancomunitat de l'Horta Sud per a crear un cens d'ADN caní municipal

Catarroja s'adhereix al programa de la Mancomunitat de l'Horta Sud per a crear un cens d'ADN caní municipal
  • Fins al 31 de desembre tots els propietaris de gossos del municipi podran sol·licitar de manera gratuïta un bo per a la realització de les proves d'ADN en les prop de 70 clíniques veterinàries de la comarca adherides al programa

Catarroja s'adhereix al programa de la Mancomunitat de l'Horta Sud per a crear un cens d'ADN caní municipal que millorarà la identificació dels animals. Aquesta mesura millorarà la identificació dels animals en cas de robatori o pèrdua i pretén també controlar la pràctica incívica de l'abandó de la caques en la via pública. Fins al 31 de desembre totes les persones propietàries de gossos podran sol·licitar de manera gratuïta un bo per a la realització de les proves d'ADN en les prop de 70 clíniques veterinàries de la comarca adherides al programa.

Amb el control de la petjada genètica dels cans de la comarca, des de la es pretén oferir més seguretat als propietaris dels gossos amb una identificació més eficaç en cas de pèrdua o robatori. A més, es pretén millorar la convivència, la imatge dels municipis i les seues condicions higienicosanitàries controlant l'abandó incívic de la femta canina als carrers.

L'entitat supramunicipal costejarà el procés de creació del cens genètic caní per ADN en els 20 pobles de l'Horta Sud, entre els quals es troba Catarroja. Fins a l'últim dia del 2022, les persones propietàries de cans podran sol·licitar el bo gratuït per a la realització de la prova d'ADN. La sol·licitud es realitzarà de manera telemàtica a través de la pàgina web mancomunidadhortasud.adncanino.es i l'únic requisit és estar empadronat, en el nostre cas, a Catarroja.

Una vegada validada per l'ajuntament la sol·licitud dels propietaris de gossos, l'usuari rebrà el bo a través d'un SMS que podrà canviar en qualsevol de les prop de 70 clíniques veterinàries de l'Horta Sud adherides al programa. Per a la realització de les proves en les clíniques el termini finalitza el pròxim 31 de gener de 2023. Després de la finalització del període voluntari i gratuït les persones propietaries de gossos hauran d'abonar el preu de la prova marcat en 36,40 euros.

La Mancomunitat de l'Horta Sud treballa també amb els ajuntaments en l'homogeneïtzació de les ordenances de tinença d'animals de cadascun d'ells per a estendre l'obligació que les mascotes estiguen registrades en el nou cens d'ADN caní. Aquesta nova ordenança, que aprovaran tots els consistoris, establirà també la mateixa sanció per als comportaments incívics de no recollir la femta dels animals. La femta abandonada als carrers podran ser comparades amb el nou cens i d'aquesta manera es podrà localitzar als infractors.

Pujar