elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Catarroja reivindica la coordinació contínua entre els diversos agents socials implicats en la violència contra les dones

Catarroja reivindica la coordinació contínua entre els diversos agents socials implicats en la violència contra les dones
  • El grup Empoderament a Escena s’ha encarregat de realitzar el manifest teatralitzat en la sessió de vesprada

Catarroja commemora la data del 25N, Dia de l'eliminació de la Violència contra les Dones. Com cada any s’ha llegit el manifest pel 25N en dos sessions, en el cas de la sessió de vesprada a la lectura feta per la regidora d’Igualtat, Beatriz Sierra li ha acompanyat un manifest teatralitzat realitzat pel grup Empoderament a Escena.

En la lectura del manifest, la regidora Beatriz Sierra ha convidat a “tota la ciutadania a adherir-se a aquesta Declaració, i secundar totes les veus que treballen per un futur lliure de violències”. La regidora d’Igualtat ha afegit que “ratifiquem el nostre compromís amb el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere i recordem la necessitat de continuar avançant en el seu desenvolupament, així com l'especial paper que juguem els Ajuntaments. Hem de continuar treballant en la ruptura del silenci, la sensibilització i conscienciació a la ciutadania del problema estructural de la societat que suposa la violència masclista”.

Per últim, s’ha volgut “instar a millorar la coordinació contínua entre els diversos agents socials implicats en la violència contra les dones. Hem de millorar la resposta institucional a tots els nivells, evitant el risc de victimització secundària i millorant la confiança de les víctimes. Demandem la utilització de tots els recursos que siguen necessaris en l'assistència, ajuda i protecció de les víctimes, els seus fills i filles”.

Una vegada s’ha llegit el manifest institucional, s’ha donat pas al grup de dones Empoderament a Escena, que com cada any han realitzat una lectura dramatitzada de l’obra ‘Chicas Bonitas que esnifan purpurina’.

Amb aquesta representació finalitzem els actes commemoratius de la jornada, però no els del 25N. El diumenge a les 9,45 està convocada a la porta de l’Ajuntament una marxa comarcal per a reivindicar el fi de la violència front a les dones i ‘1 de desembre tindrà lloc l’habitual Escola de Feminisme amb la participació de la Xarxa Dones amb Discapacitat.

Pujar