21 de setembre de 2020 21/9/20

Catarroja reformarà i ampliarà el centre de Salut

Catarroja reformarà i ampliarà el centre de Salut - (foto 1)

  La conselleria de Sanitat ha donat llum verd a la reforma i ampliació del centre de Salut de Catarroja després de les múltiples peticions de l'Ajuntament de Catarroja perquè se solucionaren les deficiències que presenten les instal.lacions des de fa anys.

  La licitació de la redacció del projecte ja s'ha publicat al DOGV per un import de més de 400.000 euros. Les obres han de concloure al 2020 i suposaran una inversió d'uns 4 milions d'euros.

  La intenció és consolidar el servei i convertir-lo en un dels centres de referència de la zona. Augmentar el personal, instal.lar quiròfans per a realitzar cirugies menors o ampliar les instal.lacions són algunes de les intervencions previstes. En l'actualitat el centre compta amb 2153 metres quadrats edificats i podria incrementar la superficie en 1637 més amb l'edificació del terreny lliure de la parcel.la que ocupa, cedit pel consistori.

  Estes són algunes de les demandes del consistori que ha mantingut un contacte permanent amb els responsables de la conselleria per tal de reclamar que es millore l'atenció en un centre que, actualment, atén a més de 30.000 persones i compta amb importants carències des de fa anys.

  De fet, Sanitat ja s'ha destinat un pediatra més i s'ha reforçat el personal administratiu per a poder atendre els pacients de Massanassa i Albal, que també són atesos els dissabtes al centre.

  Deficiències al centre

  Així mateix, el centre de salut té problemes amb l'ascensor i l'aire condicionat, el que fa que les condicions d'atenció als pacients no siguen les adequades. Per això, la conselleria també ha aprovat la compra de nova maquinària per a substituir l'actual instal.lació d'aire condicionat. De fet, els tècnics ja han començat a revisar-la per a procedir al seu canvi.

  L'equip de govern de l'Ajuntament ha rebut "molt positivament" l'aposta dels responsables de la conselleria pel centre de salut de Catarroja. "Hem reivindicat des que arribàrem que s'invertira en les instal.lacions i es reforçara el personal, perquè els pacients han de rebre una atenció en condicions i fa anys que el centre necessita millores", han explicat. "Continuarem treballant colze a colze amb la conselleria de Sanitat perquè Catarroja tinga unes instal.lacions adequades al número de pacients que són atesos".

  El centre de salut de Catarroja atén a pacients de Catarroja, Albal, Massanassa i Beniparell. Compta amb un metge de família per cada 1781 habitants, un infermer per cada 2.042 i un pediatra per cada 1.086. El recinte no té sala de reunions, els metges de família i els pediatres han de compartir consultes, la zona de matrones és insuficient i les pacients embarassades comparteixen sala d'espera amb els malalts de salut mental provinents de diverses poblacions.

  Pujar