elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Catarroja redueix un 8% la taxa de delictes en l’últim any

Catarroja redueix un 8% la taxa de delictes en l’últim any
  • La Junta Local de Seguretat Local fa un balanç positiu de les actuacions realitzades a Catarroja i anima a continuar prenent mesures en aquesta línia de millora

Com és habitual cada any per aquestes dates, la Junta Local de Seguretat de Catarroja s'ha reunit per a fer balanç i posar en comú totes les situacions en matèria de seguretat durant l'últim any. En aquesta ocasió, a més de Guàrdia Civil, Policia Local i la representació consistorial per part de l'alcalde, Jesus Monzó, vicealcaldessa, Lorena Silvent, regidora d'Igualtat, Beatriz Sierra i regidor de Polígon i Port de Catarroja, Alejandro García, han comptat amb la presència del subdelegat del govern, Rafa Rubio. En aquest sentit, el representant de l'administració estatal ha pogut recollir algunes de les demandes històriques del municipi comprometent-se al seu estudi.

Un de les dades posades en valor per les forces de seguretat ha sigut la disminució de la taxa de delictes en l'últim any. Una xifra que ha caigut un 8%, segons fonts policials i que ve a demostrar que Catarroja és una ciutat segura i que el seu veïnat col·labora a això. En aquest sentit, es va voler valorar la gran tasca policial per a poder detindre i posar a disposició judicial al presumpte autor dels incendis de vehicles provocats a Catarroja, així com recordar el reconeixement 9 d’octubre atorgat a la policia local pel seu gran fer durant els mesos del confinament per la Covid 19.

“A vegades pot semblar que existeix una percepció errònia de la situació del nostre municipi en matèria de seguretat per l'aparició de casos tan mediàtics com el dels incendis de vehicles que, si bé no deixen de ser greus, queda demostrat que són excepcionals, distorsionant un mapa real en el qual, amb les dades a la mà, demostren que tenim una Catarroja segura”, afirma Jesús Monzó.

D'altra banda, s'ha volgut aprofitar la visita del subdelegat de govern per a donar compte d'algunes de les reivindicacions històriques a Catarroja, com la presència continuada de la Guàrdia Civil en el municipi o la millora de les comunicacions entre el Port de Catarroja i el nucli urbà. D'igual manera, s'ha posat en valor el reforç de les polítiques de lluita contra la violència de gènere amb la contractació en l'últim any de més personal i recursos per a poder afrontar aquest tipus de situacions amb major diligència.

“Des de l'Ajuntament posem també el nostre eix en la conscienciació ciutadana per a poder baixar aquesta taxa de criminalitat i convertir els nostres barris en més segurs. Un exemple és el treball que realitzem durant l'any amb les diferents campanyes desenvolupades en matèria d'Igualtat des de la regidoria, en vies d'aconseguir un poble més tolerant i unit contra aquesta mena de conductes que poden comportar delicte i atempten contra la convivència”, explica Lorena Silvent.

Pujar