elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Catarroja organitza tallers sobre sexualitat per a l’alumnat de 3er i 4t de l’ESO

Catarroja organitza tallers sobre sexualitat per a l’alumnat de 3er i 4t de l’ESO
  • Els tallers es realitzen mitjançant una metodologia activa, participativa i globalitzadora, a través de dinàmiques de grup

L’Ajuntament de Catarroja, mitjançant la regidoria de Joventut, Infància i Adolescència, ha organitzat una sèrie de tallers sobre sexualitat destinats a l’alumnat de 3er i 4t de l’ESO de tres centres educatius del Municipi, La Florida, Larrodé i CIFP Catarroja. Els tallers es realitzen mitjançant una metodologia activa, participativa i globalitzadora, a través de dinàmiques de grup.

“Amb la realització d’aquests tallers posem a l'abast de les persones joves informació rigorosa i de qualitat sobre sexualitat. D’aquesta manera aconseguim també connectar a la gent  jove amb la xarxa de recursos de proximitat que poden trobar en el seu Ajuntament mitjançant les professionals del Centre d’informació Juventil (CIJ)”, explica Lorena Silvent, vicealcaldessa de Catarroja.

A través de tallers específics sobre sexualitat s'ofereixen una sèrie de continguts generals sobre la base de l'edat o l'etapa educativa. Així doncs, de manera transversal es treballen continguts relacionats amb la violència de gènere i la diversitat sexual. Els objectius generals dels tallers són, d’una banda, afavorir una vivència de la sexualitat positiva i lliure de riscos en les persones joves; i al mateix temps, facilitar la prevenció de riscos específics, com les infeccions de transmissió sexual i els embarassos no planificats, la violència de gènere o les dificultats relacionades amb la vivència de la sexualitat.

Els tallers es desenvolupen des del Servei Joves.Sex: una ferramenta que serveix per a informar, assessorar, formar i derivar en qüestions relacionades amb la sexualitat i la psicoafectivitat a joves de 12 a 30 anys. Així com per a organitzar tallers, activitats i campanyes específiques per a alumnes de Centres d'Ensenyament Secundari dels municipis integrants a la Xarxa JOVES.NET. El servei és gestionat per professionals de l'àmbit de la psicologia i la sexologia, coordinats per la Federació de Planificació Familiar Estatal (FPFE), entitat experta en la prestació de serveis dirigits a la població jove.

Pujar