elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Catarroja celebra l’atorgament de la carta pobla amb música, xarrades i visites guiades

Catarroja celebra l’atorgament de la carta pobla amb música, xarrades i visites guiades - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Catarroja celebra l’atorgament de la carta pobla amb música, xarrades i visites guiades - (foto 2)

  Fa 663 anys Catarroja rebia la seua carta pobla, el document que oficialitzaria el que és hui en dia el municipi més gran de l'Horta Sud. Amb motiu de l'aniversari, l'Ajuntament de Catarroja ha organitzat diverses activitats culturals per a la setmana del 21 al 27 de maig.

  La iniciativa, que té per títol "Descobreix Catarroja", pretén mostrar al veïnat, i a totes aquelles persones que tinguen curiositat per conéixer la localitat, el valor patrimonial, històric i cultural de Catarroja.

  Al llarg de la pròxima setmana es realitzaran xarrades, concerts i presentacions de llibres. Serà el cas de Memorias de la Albufera de Valencia, de l'autor Vidal Valle, que obrirà la setmana commemorativa de l'atorgament de la carta pobla. L'acte de presentació serà el dilluns 21 a les 19 hores a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

  El dimarts 22 serà el torn de la música i la poesia amb el concert de Josep Alemany, qui cantarà textos del poeta catarrogí Ramon Guillem. L'actuació serà a les 20 hores al Teatre Auditori de Catarroja (TAC).

  Homenatge a la banda El Empastre

  No obstant, un dels actes més importants de la setmana és el que rendirà homenatge a la banda El Empastre, agrupació que, al llarg dels seus 85 anys d'activitat, va esdevenir reconeguda internacionalment. El dimecres 23 a les 19 hores, el TAC acollirà la presentació del llibre El Empastre: Una història per acabar, coordinat per Juan Artola, que recull les vivències d'esta banda emblemàtica.

  A més, amb motiu de la presentació, l'Ajuntament de Catarroja projectarà al TAC un documental inèdit que, de la mà dels mateixos protagonistes, reconstrueix la història de la banda i mostra algunes de les seues anècdotes més personals.

  Els següents actes programats seran les xarrades d'Amparo Ferrer, sobre l'arquitectura de principis del segle XX a Catarroja, el dijous 24; i de Víctor Iñúrria, qui parlarà del valencià en la ràdio catarrogina als anys 50, el divendres 25. Ambdues seran a les 19 hores a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

  Per últim, la setmana donarà fi, com no podia ser d'altra manera, descobrint Catarroja. Serà amb dues visites guiades culturals, a càrrec de Carmenia Bort, Sara Jorge i Daniel Leal. Les persones interessades a participar hauran d'inscriure's entre 21 al 25 de maig en el Centre d'informació Juvenil. Les visites, d'una durada aproximada de dues hores, seran el dissabte 26 i diumenge 27, amb eixida a la Plaça de la Llotgeta a les 10 hores.

  A més, el diumenge 27, com a tancament d'esta setmana cultural, les bandes musicals de Catarroja oferiran un concert a les 19 hores al TAC.

  Pujar