elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Catarroja aprova una modificació del seu PGOU al polígon industrial

Catarroja aprova una modificació del seu PGOU al polígon industrial
  • La proposta, ratificada en el ple ordinari de març, autoritza l’augment de l’altura de les naus, per tal de facilitar les activitats logístiques

L'Ajuntament de Catarroja ha aprovat en el seu ple del mes de març el nou Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) que afecta directament el seu polígon industrial. Aquesta modificació permet augmentar l'altura màxima de les naus per tal de cobrir necessitats logístiques o productives. D'aquesta manera es passarà de passant d'altura màxima establida de 9 metres fins a un màxim de 13 metres, i de l'altura màxima de carener de 12 metres fins a un màxim de 16 metres.

La modificació d'aquest PGOU s’ha concretat després d’escoltar la petició de diverses empreses que han expressat la necessitat d'augmentar les seues instal·lacions o bé d'establir-se en el polígon de Catarroja a causa de la seua ubicació estratègica. Des de l'Ajuntament s'ha tingut en compte tot aquest tipus de sol·licituds i s'ha treballat perquè l'impuls del múscul industrial del municipi vaja de la mà al respecte a l’entorn, donada la proximitat del parc natural de l’Albufera i també el pas d'algunes de les rutes de l'aeroport de Manises.

“La modificació té per com a objecte principal adaptar l'ordenació detallada del polígon industrial a les demandades i necessitats industrials i logístiques actuals. D'aquesta manera, es permetrà la implantació i adaptació de les instal·lacions als processos logístics i productius requerits per les indústries i s'evitaran situacions de fora d'ordenació no justificades, que dificulten i facen onerosa la modernització i adaptació de les indústries existents”, explica Martí Raga, regidor d'Urbanisme.

El límit d'altura establert fins ara impedia en alguns casos la viabilitat econòmica de les empreses, ja que no podien habilitar magatzems amb cinc altures de palets de càrrega de 2.10 metres per a tindre una viabilitat econòmica de l'activitat. També s’ha resolt amb aquesta modificació la problemàtica de les empreses d’emmagatzematge logístic de tipus frigorífic, activitat per a la qual es precisa d'un espai mínim d'un metre, entre la càrrega de l'últim nivell d'emmagatzematge i el sostre del recinte

Pujar