elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Catarroja aprova l'avantprojecte d'ampliació del cementeri municipal

Catarroja aprova l'avantprojecte d'ampliació del cementeri municipal
  • El recinte es dirigeix a una nova concepció d'aquest espai amb serveis innovadors com el jardí del dol perinatal, amb l'objectiu d'obrir el cementeri al poble

L'Ajuntament de Catarroja va aprovar, en l'última junta de govern, l'adjudicació de l'avantprojecte per a l'ampliació i renovació del cementeri municipal a Daia Arquitectes per 10.800 euros més IVA. D'aquesta manera, es posa les bases per a les successives ampliacions que es requerisquen durant els pròxims anys, apostant per un model adaptat a les noves demandes de la ciutadania.

“El cementeri de Catarroja és patrimoni del veïnat, per això és important oferir totes les opcions possibles ara que les tenim a la nostra mà de cara a una futura ampliació del recinte. Millorar les seues prestacions i donar servei no serà únicament el contingut en el qual es fixe en l'avantprojecte, ja que s’introduiran nous serveis que la ciutadania està demandant, responent així a l’augment de les cremacions o a la concepció del cementeri com un espai de record obert a la ciutadania”, explica Xavi Bellot, regidor de Cementeri en funcions.

D'aquesta manera, l'avantprojecte obri la porta a una nova concepció del servei funerari que prestarà l'Ajuntament de Catarroja, oferint noves formes d'inhumació, així com nous i innovadors espais com el jardí de dol perinatal. A més, pretén obrir el cementeri al poble, de tal manera que no s'oculte, sinó que es plantege com un espai de reflexió i record a les persones que ja no estan entre nosaltres.

Finalment, l'avantprojecte establirà el model de creixement del recinte per a les pròximes dècades, oferint zones obertes, un espai de celebració de cerimònies de comiat, un nou cementeri, espais per al vessament de cendres, un edifici auxiliar i més d'un miler de nínxols, així com columbaris i parcel·les per a panteons, consolidant així un dels principals trets d'identitat del cementeri municipal de Catarroja.

Pujar