elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Marxa Solidària d'Amnistia Internacional per a sensibilitzar sobre el Dret al Medi Ambient i la Justícia Climàtica

Marxa Solidària d'Amnistia Internacional per a sensibilitzar sobre el Dret al Medi Ambient i la Justícia Climàtica
  • Tindrà lloc el pròxim dissabte, 10 de juny de 2023, a partir de les 10.30 h, amb eixida des del Palau de la Festa de Castelló de la Plana

MÉS FOTOS
Marxa Solidària d'Amnistia Internacional per a sensibilitzar sobre el Dret al Medi Ambient i la Justícia Climàtica - (foto 2)
Marxa Solidària d'Amnistia Internacional per a sensibilitzar sobre el Dret al Medi Ambient i la Justícia Climàtica - (foto 3)
Marxa Solidària d'Amnistia Internacional per a sensibilitzar sobre el Dret al Medi Ambient i la Justícia Climàtica - (foto 4)

Durant el seu recorregut, es visitarà l'Ermita de Fadrell, en particular el Museu Etnològic instal·lat allí, i a la Vil·la Romana de Villamargo, amb tornada, de cap nou, al punt d'eixida. En total, serà un recorregut d'uns 6,1 km.

En particular, aquesta activitat vol servir per divulgar el cas de la Comunitat indígena ASEINPOME de Colombia, com un exemple de defensors i defensores mediambientals que lluiten pel dret a la seua terra i la defensa del medi ambient.

En el 2015, després de 30 anys de desplaçament forçat en el marc del conflicte armat, Joel Chipiaje i 42 valentes famílies de les ètnies Sikuani-Kubeo van decidir retornar al seu territori ancestral i van crear l'Assentament Indígena L'Avenir en el Departament de Meta (ASEINPOME) en les planes de l'Orinoco colombià, un departament conegut per ser "el rebost agrícola de Colòmbia". Hui continuen lluitant pel reconeixement d'aquest territori com a propi.

Pel seu treball, la comunitat indígena ha rebut amenaces de persones que volen apoderar-se del seu territori, incendiant les cases de la comunitat i intimidant-los constantment.

Segons Amnistia Internacional, el govern colombià ha de reconéixer i adjudicar a ASEINPOME la propietat de les seues terres ancestrals, crear en el Congrés una Comissió de Verificació de Garanties per a persones defensores, així com garantir el dret a la cultura indígena, l'educació i els llocs sagrats.

Pujar