elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La fundació Dávalos-Fletcher acull la presentació del cartell del Betlem de la Pigà

La fundació Dávalos-Fletcher acull la presentació del cartell del Betlem de la Pigà
    MÉS FOTOS
    La fundació Dávalos-Fletcher acull la presentació del cartell del Betlem de la Pigà - (foto 2)
    La fundació Dávalos-Fletcher acull la presentació del cartell del Betlem de la Pigà - (foto 3)
    La fundació Dávalos-Fletcher acull la presentació del cartell del Betlem de la Pigà - (foto 4)

    El dimarts 8 de novembre, a les 19h, la fundació Dávalos-Fletcher ha acollit la presentació del cartell del Betlem de la Pigà per a la seua edició del 2022. A l’acte han participat José Vicente Ramón, gerent de la fundació Dávalos-Fletcher, Laia Porcar, directora del Betlem, Laura Flores, artista i autora del cartell, Patricia Puerta, regidora de Benestar Social i Verónica Ruiz, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló.

    José Vicente Ramón remarca la llarga col·laboració de la Fundació amb la representació nadalenca i l’alegria d’allotjar aquest acte, que és la primera vegada que se celebra.

    Laia Porcar ha agraït el suport anual de la fundació Dávalos-Fletcher i la Regidoria de Cultura, essencials perquè el Betlem es represente cada Nadal a Castelló. Enguany l’espectacle tindrà lloc el 23 de desembre a les 21h al Teatre Principal, amb el corresponent passacarrer a les 20h. Les entrades eixiran a la venda el 15 de desembre a les 18h en la taquilla del Teatre i a les 18:30h a la web de l’Institut Valencià de Cultura (ivc.gva.es).

    L’artista del cartell, Laura Flores, ens ha obert la porta al seu procés creatiu. Per a ella, el Betlem és, sobretot, dansa i música, per això les figures de la coral i la parella de danses destaquen en la peça, juntament amb la família formada per Josep, Maria i l’infant, i la Pigà. El seu gust pels detalls es materialitza en la garlanda que envolta l’escena, formada per nadaletes, carabasses, taronges i el rotllo que corona el cap de l’àngel Perot.

    Com a novetat de 2022, el Betlem de la Pigà aposta per una societat i una cultura més inclusives, ja que la representació comptarà amb interpretació en llengua de signes, gràcies a la col·laboració amb la regidoria de Benestar Social. La regidora Patricia Puerta celebra encetar aquesta relació amb el Betlem per a treballar per la inclusió real, per acostar la cultura i les tradicions a totes les persones de Castelló. Aquesta tasca es realitzarà a través d’APESOCAS (Associació de Persones Sordes de Castelló), qui treballa amb la regidoria per oferir interpretació en llengua de signes.

    Finalment, la regidora Verónica Ruiz descriu el Betlem de la Pigà com una tradició castellonenca amb més de 40 anys d’història, creat per dos fills predilectes de la ciutat, Matilde Salvador i Miquel Peris, que dóna el tret d’eixida al Nadal de Castelló. La regidora de cultura remarca la importància de la representació, d’una banda, per la cohesió social que ha aconseguit i per la gran participació de col·lectius culturals implicats i, d’altra banda, per la innovació constant i la revitalització dels costums de la ciutat, amb un relleu generacional. La regidora ha volgut agrair les persones i col·lectius que en formen part i destacar el paper de totes les persones que han participat i ja no estan amb nosaltres.

     

    Pujar