elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El barri de Crémor encapçala un nou projecte de treball cooperatiu a Castelló

El barri de Crémor encapçala un nou projecte de treball cooperatiu a Castelló
  • Campanya de micromecenatge per un nou espai de treball cooperatiu a Castelló

MÉS FOTOS
El barri de Crémor encapçala un nou projecte de treball cooperatiu a Castelló - (foto 2)

La cooperativa Transversal, l’Oficina de Vida Independent (associació Bolangera), La Ravalera Teatre, Teatre de Caixó, la cooperativa Voravia i la societat laboral El Telar, han engegat una campanya de micromecenatge per a posar en funcionament un nou espai de forment del cooperativisme i l’economia social i solidària al barri de Crémor de Castelló. Algunes d’aquestes entitats treballen ja des de fa més de dos anys en aquest barri.

El nou espai busca enfortir i consolidar els projectes d’economia social i solidària ja existents a la ciutat, a través de la intercooperació, així com impulsar i acompanyar noves iniciatives. Per això, estarà obert a cooperatives i grups ja constituïts que vulguen estretar les seues relacions, però també a persones individuals amb una idea i ganes de col·laborar amb altres per a dur-la a terme. A més, s’hi oferiran recursos per a l’acompanyament d’aquestes persones i grups, des de la convicció de la necessitat de generar un ecosistema d’economies democràtiques i transformadores a Castelló.

El barri de Crémor és un dels barris populars de la ciutat amb identitat pròpia, atès que fins fa uns anys quedava segregat de la resta de l’entramat urbà per les vies del tren, ara soterrades. Des del nou espai, es vol contribuir també a reforçar i cuidar la relació amb el veïnat del barri i donar suport a la construcció de propostes que busquen millorar la seua qualitat de vida, la generació de llocs de treball dignes, i la relació amb l’entorn des de perspectives apoderadores i travessades per la sostenibilitat (ambiental, econòmica i social).

Per a tot açò, han encetat una campanya de micromecenatge amb la qual poder condicionar un local i adapatar-lo a les necessitats de les persones i grups participants.

Pujar