Castellano

L’Ajuntament valora de forma “molt positiva” les ajudes per a revitalitzar el comerç de Castalla

L’Ajuntament valora de forma “molt positiva” les ajudes per a revitalitzar el comerç de Castalla
  • El Consistori ha repartit la totalitat dels 141.650 euros de la Generalitat i Diputació i ha augmentat la participació en les targetes regal

L’Ajuntament de Castalla ha valorat de manera molt positiva la gestió de la línia de tres ajudes que havia posat en marxa al mes de juliol per a revitalitzar el comerç de la localitat. El Consistori ha gestionat les ajudes de la Diputació d’Alacant i el Pla Resistir II de la Generalitat Valenciana. L’edil d’Hisenda, Gema Sánchez, ha declarat que “hem complit amb el nostre objectiu d’ajudar a les persones i empreses de Castalla dels múltiples sectors afectats per la Covid-19. Estem satisfets per haver repartit la totalitat de l’import d’aquestes ajudes, que sumen 141.640 euros”.

En total, s’han rebut fins a 78 sol·licituds de pimes, micropimes, xicotets empresaris autònoms i professionals per a la subvenció de la Diputació Provincial d’Alacant. Aquestes ajudes, que tenien una quantia màxima subvencionable de 3.000 euros, han millorat la participació respecte de l’any passat, quan no es va adjudicar la totalitat del pressupost. Així, en la present convocatòria s’ha repartit el 100% dels 71.991,69 euros de què disposava la partida.

En relació amb el Pla Resistir II –que tenia l’objectiu de repartir els diners sobrants del Pla Resistir I- aquesta línia també ha complit amb la seua escomesa. En aquest cas, cada persona beneficiada podia optar a un màxim de 2.000 euros. Amb tot, l’Ajuntament ha distribuït els 69.661,76 euros amb què comptava per a injectar diners a autònoms i microempreses de la localitat.

Augmenta la participació de les targetes regal

El Consistori també ha destacat l’augment en la participació de les targetes regal. Es tracta d’una iniciativa innovadora de les regidories de Comerç i Turisme, que es realitza per segon any a la ciutat. En aquesta edició, més de 540 veïns i veïnes de la localitat han sol·licitat el document, que suposa una empenta per a l’economia familiar. En l’any 2020 van ser 400 les persones que es van beneficiar de les targetes regal.

Tot això es tradueix en una injecció de 32.400 euros en els establiments i comerços de la localitat, el que suposa el creixement de les compres al municipi. En aquest sentit, qui les haja sol·licitat pot passar a recollir-les a partir del pròxim dilluns, 6 de setembre, per l’oficina de Turisme i el registre municipal en els horaris d’atenció habituals.

La regidora d’Hisenda ha afirmat que “la intenció de l’equip de govern és tenir totes les convocatòries de les ajudes resoltes a finals del mes de setembre, perquè les persones beneficiades puguen cobrar l’import que els correspon i millorar la seua situació com més prompte millor”.

Pujar