Castellano

Els contagis es multipliquen a Castalla a pesar del confinament perimetral pel coronavirus

Els contagis es multipliquen a Castalla a pesar del confinament perimetral pel coronavirus
  • En la localitat hi ha 158 casos actius de Covid-19 i la incidència acumulada arriba als 1.560 positius per cada 100.000 habitants

L’Ajuntament de Castalla ha superat la primera setmana de confinament perimetral decretat per la Generalitat Valenciana el dia 7 de gener. A la localitat hi ha actualment 158 casos actius de Covid-19, és a dir 54 més que fa una setmana quan hi havia 104, i la incidència acumulada arriba als 1.560 positius per cada 100.000 habitants, segons les últimes dades facilitades per la Conselleria de Sanitat, publicades el dimarts 12 de gener. L’alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha informat que “multipliquem per diverses vegades els indicadors raonables d’incidència acumulada, situats en 250 casos, la qual cosa ens dóna una idea de l’alarmant grau de contagis que tenim al nostre poble”. En aquest sentit, el primer edil ha assegurat que la decisió de confinar perimetralment el municipi va ser adoptada per la Generalitat després de “molta reflexió per part de les autoritats sanitàries, amb l’objectiu de protegir la salut de tots els ciutadans de Castalla”.

Amb aquestes més que alarmants xifres, l’alcalde ha recordat de nou als veïns la necessitat de reduir al mínim qualsevol moviment “llevat que siga imprescindible, per la qual cosa pregue als castelluts que facen el sacrifici de confinar-se a casa”, i ha reiterat la necessitat de complir de manera “estricta” les mesures sanitàries per a tractar d’aturar la propagació de la pandèmia.

Per la seua banda, els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, de manera coordinada entre la Policia Local, la Policia Autonòmica i la Guàrdia Civil, han tallat amb tanques i saques de terra les carreteres, vies i camins d’accés al terme municipal amb la finalitat de mantenir de la millor manera possible el confinament decretat. Cada dia, entre les 6 i les 22 hores, els agents realitzen prop de 300 identificacions en els dos únics punts d’accés verificats al terme municipal, per la CV 8152, a l’entrada per l’avinguda d’Ibi des d’Onil, i per la CV 8152, a l’entrada d’accés a l’autovia d’Alacant per la rotonda de la gasolinera nova.

De 30.000 a 600.000 euros de multa per a infractors

La policia ha imposat diverses denúncies a vehicles que han intentat modificar la senyalització sense permís i accedir a la població per llocs no autoritzats, saltant-se per tant les mesures de confinament establertes. Des de la Policia Local criden a la màxima col·laboració ciutadana, la comprensió de les mesures i la paciència en la seua aplicació i adverteixen que “no ens tremolarà el pols a l’hora d’imposar les sancions corresponents”, ha indicat l’intendent, Juan Carlos Mota. I recorden que les quanties de les infraccions relacionades amb la Covid-19 són molt altes, ja que les greus poden arribar als 30.000 euros i les molt greus fins a 60.000 euros; si el denunciat ho fos per reiterament en les multes, aquestes podrien arribar als 300.000 i 600.000 euros respectivament.

Antonio Bernabeu també se n’ha recordat del sector de l’hostaleria i la restauració, “un sector que està passant un dur moment i que s’ha vist obligat a tancar els seus establiments a causa del confinament perimetral. A l’ajuntament som conscients de les dificultats que estan passant i ho lamentem. Hem de reduir els contagis també per ells i per tot els negocis que s’han vist afectats per aquesta pandèmia”.

El temporal augmenta les dificultats

Per últim, l’alcalde castellut s’ha referit al pas per la ciutat del temporal de fred i neu ‘Filomena’, que ha coincidit amb la posada en marxa de la bateria de mesures relatives al confinament perimetral. Bernabeu ha explicat que “el temporal ha sumat un grau de complicació a l’aplicació de les mesures, sobretot per les condicions extremes de temperatura que han hagut de suportar els agents als controls d’accés”.

En aquesta línia, les temperatures van obligar a l’equip de govern a suspendre la classe als centres educatius els dies 7 i 8 de gener. Fins i tot es van detectar casos de gent que es va apropar al paratge de ‘Xorret de Catí’ per a gaudir de la neu i va travessar vies tallades per a accedir al terme municipal de Castalla, la qual cosa va dur a l’Alcaldia a restringir junt amb l’Ajuntament de Petrer l’accés a Catí des d’aquest municipi. “Tots hem de ser conscients de la realitat en la qual vivim i actuar amb la màxima prudència en tots els àmbits per a acabar amb el virus”, ha finalitzat l’alcalde.

Pujar