Castellano

Castalla recorda l’escriptor Enric Valor amb la celebració de la 6ª Fira de la Fantasia

Castalla recorda l’escriptor Enric Valor amb la celebració de la 6ª Fira de la Fantasia
  • L’imaginari de l’escriptor natural de Castalla vertebra un cap de setmana festiu, ple d’activitats amb concerts, rutes literàries, tallers, jocs i mercats

MÉS FOTOS
Castalla recorda l’escriptor Enric Valor amb la celebració de la 6ª Fira de la Fantasia - (foto 2)
Castalla recorda l’escriptor Enric Valor amb la celebració de la 6ª Fira de la Fantasia - (foto 3)
Castalla recorda l’escriptor Enric Valor amb la celebració de la 6ª Fira de la Fantasia - (foto 4)

Castalla celebra la sisena edició de la Fira de la Fantasia, que aprofundeix en els lligams entre l’escriptor Enric Valor i la ciutat que el va veure nàixer. Durant el cap de setmana del 27 al 29 d’octubre, l’imaginari de Valor vertebra la completa programació d’activitats, amb concerts, rutes literàries, tallers, jocs i mercats.

La iniciativa, que ja s’ha consolidat a la ciutat, és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Castalla, la Càtedra Enric Valor i el Centre Cultural Castellut. A més, compta amb la col·laboració de la Coordinadora Alcoià i Comtat pel Valencià, Escola Valenciana, el Museu Etnològic Valencià (L’ETNO), la Biblioteca Municipal, l’Agrupació Fotogràfica de Castalla (AFC) i el periòdic Escaparate.

L’alcalde de la localitat, Jesús López, ha convidat a “visitar la Fira de la Fantasia de Castalla, una oportunitat única per a descobrir el món literari d’Enric Valor i la relació amb la ciutat que el va veure nàixer, amb gran quantitat d’activitats per a tota la família”. Per la seua banda, el director de la Càtedra Enric Valor, Joan Borja, ha destacat “la col·laboració entre les institucions implicades per a donar a conèixer cada any el llegat d’Enric Valor, un dels escriptors valencians més importants, amb un imaginari que segueix ben viu i posem en valor durant tot el cap de setmana”.

Quant a la programació, les propostes comencen el divendres 27 d’octubre, amb el lliurament de premis del II Concurs Fotogràfic d’Espais Valorians, a partir de les 19:00 hores a la Casa de Cultura. Tot seguit, tindrà lloc la taula redona sobre els 40 anys de l’obra Temps de batuda, amb la participació de Vicent Brotons, Enric Iborra, Assumpta Mira i Rosa Mira. I a la nit, final de jornada amb la celebració de la «Festa Valor» i una «Nit de por al castell», a les 22:30 hores, a càrrec de Blai Senabre i Jordi Raül Verdú.

El matí del dissabte 28 d’octubre arranca a les 9:30 hores amb la ruta literària pel barranc de la Fusta i Planisses, basada en la novel·la Temps de batuda. Més tard, a partir de les 10:30 hores, la Casa de Cultura acull els jocs tradicionals, els tallers infantils i màgia, amb l’actuació del mag Joan Vidal. Dissabte a la nit conté el plat fort de la programació, amb l’actuació a la plaça Major de Pep Gimeno Botifarra, que interpretarà el seu disc Ja ve l’aire.

Finalment, el diumenge 29 d’octubre es viurà el tercer dia de fira. A les 12:00 hores, la plaça Major serà l’escenari de la «Fireta del llibre fantàstic» i el «Mercat de la Fantasia», amb l’actuació de la colla El Sogall. I els més menuts vibraran, de més a més, amb l’actuació de Dani Miquel i l’espectacle Volem fantasies.

Amb aquesta programació, el regidor de Cultura, José Rico, ha aprofitat per a “animar a tot el món a visitar la Fira de la Fantasia de Castalla, ja que hem preparat activitats per a tots els públics, grans i menuts”. Així, l’edil responsable de la mostra ha destacat “les actuacions de Pep Gimeno Botifarra i Dani Miquel, que ja és un habitual de la nostra fira, i que faran cantar a tots els assistents”.

Pujar