Castellano

Castalla comptarà amb un nou centre de salut amb més funcionalitats i un pressupost de 4,6 milions d'euros

Castalla comptarà amb un nou centre de salut amb més funcionalitats i un pressupost de 4,6 milions d'euros
  • El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, s'ha reunit amb l'equip de govern i els directius de l'àrea de salut d'Alcoi per a visitar l'actual centre de salut i treballar en el nou equipament

MÉS FOTOS
Castalla comptarà amb un nou centre de salut amb més funcionalitats i un pressupost de 4,6 milions d'euros - (foto 2)

La localitat de Castalla comptarà amb un nou centre de salut amb una inversió de 4,6 milions d'euros. Així ho ha confirmat el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, qui ha assegurat que al d’este any està prevista la licitació de la redacció del projecte d'obra.

El conseller ha visitat al costat de l'equip de govern i l'equip directiu del departament de salut d'Alcoi l'actual centre de salut de la localitat. Aquest equipament no té possibilitats de millora ni ampliació i, per tant, es fa necessari el nou centre de salut. Així mateix, també han visitat els terrenys que ha cedit l'Ajuntament per al nou centre. Aquest comptarà amb 1.900 m² més que l'actual centre de salut. En total, la superfície construïda serà de 3.100 m².

En aquest sentit, Sanitat té previst incorporar en el nou centre de salut de Castalla una Unitat de Rehabilitació Bàsica, que atendrà les poblacions tant de Castalla com d'Onil. Fins hui, aquests pacients són atesos en el centre sanitari integrat d'Ibi, per la qual cosa una vegada entre en funcionament s'evitarà el desplaçament de nombrosos pacients per a rebre aquest tractament.

Així mateix, el nou centre de salut de Castalla comptarà amb àrea de Medicina de Família, Pediatria, Cirurgia Menor, àrea Maternal amb una consulta de matrona, una àrea de Treball Social, Odontopediatría, Salut mental i un Punt d'Atenció Continuada (PAC).

Finalment, està previst que en el nou centre s'instal·le una base d'ambulància per al Suport Vital Bàsic. Durant el temps de duració de les obres fins que entre en funcionament, la població de Castalla serà atesa en l'actual centre de salut.

L'alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha explicat que “el nou centre de salut és una reivindicació històrica de la localitat, demandada per polítics, sanitaris i ciutadania, que s'ha tornat necessari després del creixement de la població de Castalla”. El primer edil ha afegit que “amb la construcció de l'equipament donarem servei a tota l'àrea de salut confrontant a Castalla i comptarem amb departaments per a atendre diferents especialitats amb més funcionalitats que milloraran la salut pública dels nostres veïns i veïnes”.

El conseller Miguel Mínguez i el seu equip han mantingut una reunió de treball a l'Ajuntament al costat dels regidors i regidores castelluts. Així mateix, Mínguez també ha signat en el llibre d'honor de l'Ajuntament de Castalla, amb un esment a la necessitat de construir el nou centre de salut.

Pujar