Castellano

Bernabeu afirma que “l’Agrupació de Comparses no té deutes amb la SGAE sinó l’Ajuntament”

Bernabeu afirma que “l’Agrupació de Comparses no té deutes amb la SGAE sinó l’Ajuntament”
  • L’alcalde garanteix la celebració de les festes de Moros i Cristians “com sempre a pesar dels agorers a qui agradaria que no hi hagueren”

  • La Societat General d’Autors ha presentat una factura de 10.928€ en el Consistori en la qual no apareix cap recàrrec per impagament

L’Ajuntament de Castalla, a través de l’alcalde Antonio Bernabeu, ha eixit al pas de la polèmica al voltant del pagament pendent de 15.000€ per part del Consistori a la Societat General d’Autors i Editors (SGAE), i que el primer edil ha considerat “inconsistent i políticament interessada a menys d’una setmana per a la celebració de les eleccions municipals”.

El regidor ha matisat que li consta que “l’Agrupació de Comparses no té a dia de hui cap deute amb la Societat General d’Autors, sinó que aquest deute està a nom de l’Ajuntament, que es farà càrrec d’ella com té compromés amb els festers”. Fins i tot l’SGAE ha comunicat a l’Ajuntament que no hi ha cap recàrrec en els pagaments i que el deute és l’original de 10.928€.

Bernabeu ha explicat que l’Agrupació tenia el compromís del Consistori a través de l’exregidora de Festes, Noelia Álvarez i ratificat pel propi alcalde quan es va fer càrrec de les competències de Festes després de la dimissió dels seus càrrecs de l’edil, per al pagament del deute de 15.000 euros dels drets musicals de l’SGAE. I també ha aclarit que aquest pagament requeria d’una modificació de crèdit que s’havia d’executar a través del plenari municipal, modificació que encara no s’havia pogut fer. Això no obstant, el primer edil ha aclarit que l’Agrupació de Comparses, ja ha rebut la totalitat  de la subvenció d’aquest any per 31.000€ i que es va pagar el passat 13 d’abril. El Consistori va destinar durant l’any passat la xifra de 115.757,8€ a la totalitat d’activitats i dotacions per a les festes de Moros i Cristians del municipi, a més de la subvenció anual pagada a l’Agrupació de Comparses.

Per suposat, Antonio Bernabeu ha matisat que “davant del que diuen els agorers que els agradaria que no hi haguera celebracions de Moros i Cristians amb l’únic objectiu de culpar d’això a l’equip de govern, si que hi haurà unes esplèndides festes perquè les gaudim tots els ciutadans de Castalla i els milers de visitants que omplen els nostres carrers eixos dies”.

Pujar