elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació dóna un nou impuls a la rehabilitació de la residència d'Aigües Vives de Carcaixent

La Diputació dóna un nou impuls a la rehabilitació de la residència d'Aigües Vives de Carcaixent
  MÉS FOTOS
  La Diputació dóna un nou impuls a la rehabilitació de la residència d'Aigües Vives de Carcaixent - (foto 2)
  La Diputació dóna un nou impuls a la rehabilitació de la residència d'Aigües Vives de Carcaixent - (foto 3)
  La Diputació dóna un nou impuls a la rehabilitació de la residència d'Aigües Vives de Carcaixent - (foto 4)

  El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha visitat aquest dimarts la residència d'Aigües Vives, a Carcaixent, on la Corporació provincial ha destinat una subvenció de 120.000 euros per a seguir avançant en la rehabilitació d'unes instal·lacions que presentaven una important deterioració i que la Diputació contribueix a adequar, per a garantir el servei que presta a quasi un centenar d'usuaris.

  “Aquesta és la quarta vegada que visite Carcaixent en només uns mesos, i ja era hora que siga per alguna cosa positiu”, ha manifestat el president, que amb anterioritat havia acudit al municipi de la Ribera amb motiu dels incendis del passat estiu i actuacions posteriors per a pal·liar els danys causats pel foc en la zona.

  Jorge Rodríguez, acompanyat per l'alcalde, Francesc Salom, i la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha destacat la responsabilitat de l'Ajuntament d'assumir fa una dècada la titularitat d'aquesta residència, que des d'aquell moment ha rebut diferents subvencions tant de la Diputació com de la Generalitat. “A voltes les administracions demostren el potents que poden ser quan col·laboren, com en aquest cas en el qual es tractava de salvar una residència que estava en perill”, ha assenyalat Rodríguez.

  Per la seua banda, l'alcalde de Carcaixent, Francesc Salom, ha agraït a l'anterior corporació local que iniciara el camí per a garantir la supervivència d'Aigües Vives, i ha destacat “la sintonia i la cordialitat” existent entre les diferents institucions en l'actualitat, tant la local com la provincial i l'autonòmica, la qual cosa “facilita molt el treball”.

  Els 120.000 euros aportats per la Diputació són fruit d'un conveni singular per a l'obra d'adequació d'habitacions a la normativa vigent, la qual cosa constitueix la fase III-b en la rehabilitació i les millores en la residència d'Aigües Vives.

  Al marge d'aquesta ajuda directa per a garantir un servei de primera necessitat, com és l'atenció a les persones majors, la Diputació ha invertit enguany més d'un milió d'euros a Carcaixent. La major part correspon a la partida del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles, amb 740.000 euros, principalment destinats a la millora de paviments i edificis públics, més 222.000 euros del Pla Provincial d'Obres i Serveis i 90.000 del Pla de Camins i Vials.

  Pujar