elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Carcaixent obrirà en 2019 els dos nous centres de dia i rehabilitació construïts amb ajuda de la Diputació

Carcaixent obrirà en 2019 els dos nous centres de dia i rehabilitació construïts amb ajuda de la Diputació
  MÉS FOTOS
  Carcaixent obrirà en 2019 els dos nous centres de dia i rehabilitació construïts amb ajuda de la Diputació - (foto 2)
  Carcaixent obrirà en 2019 els dos nous centres de dia i rehabilitació construïts amb ajuda de la Diputació - (foto 3)
  Carcaixent obrirà en 2019 els dos nous centres de dia i rehabilitació construïts amb ajuda de la Diputació - (foto 4)
  Carcaixent obrirà en 2019 els dos nous centres de dia i rehabilitació construïts amb ajuda de la Diputació - (foto 5)
  Carcaixent obrirà en 2019 els dos nous centres de dia i rehabilitació construïts amb ajuda de la Diputació - (foto 6)

  Carcaixent obrirà en la primavera de 2019 el CRIS, el Centre de Rehabilitació i Integració Social, i el Centre de Dia per a pacients amb malaltia mental. Es tracta d'un projecte que és fruit de la col·laboració institucional entre la Diputació de València, que ha aportat 800.000 euros per a la seua construcció, el consistori i la Generalitat Valenciana.

  La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha visitat aquest dijous les obres dels dos centres, que està previst que finalitzen al novembre i que donaran cobertura a 90 pacients, 70 per al CRIS i 20 per al centre de dia. "Fa més de vint anys que no es construïen residències públiques d'aquest tipus. Açò és un exemple de l'important que és la col·laboració entre les administracions per a donar resposta a una reivindicació històrica de pacients i familiars", ha assegurat Berenguer.

  En el recorregut per les instal·lacions també han estat presents l'alcalde de Carcaixent, Paco Salom, i la diputada autonòmica, Mercedes Caballero. Salom s'ha mostrat satisfet amb l'ajuda rebuda per part de la corporació provincial. L'objectiu, ha destacat, "és recuperar, perquè es tornen a integrar en la societat, a totes eixes persones que pateixen una malaltia mental i s'han quedat tancades en les seues cases perquè no poden rebre una atenció personalitzada".

  Contractacions

  Per a cobrir la vintena de llocs de treball que generaran els dos centres de Carcaixent es durà a terme un procés de selecció que, segons ha avançat l'alcalde del municipi, ho coordinarà la Fundació Manantial, entitat sense ànim de lucre que s'encarregarà de gestionar el servei i que compta amb experiència en l'atenció integral de persones amb trastorns mentals greus.

  El pressupost d'execució del CRIS i del Centre de Dia ha suposat una inversió de 1.613.275 euros. La Diputació de València ha destinat 800.000 euros per a la construcció, mentre que l'altra meitat l'ha aportat l'empresa adjudicatària. Així mateix, l'Ajuntament de Carcaixent ha facilitat els terrenys i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives es farà càrrec de coordinar el seu funcionament.

  El Centre de Dia serà un espai específic on es desenvoluparan programes intensius de recuperació funcional i activitats estructurades d'ocupació del temps lliure. Quant al Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS), oferirà serveis especialitzats orientats en el món laboral, assessorant als usuaris i usuàries segons les seues necessitats i situacions concretes.

   

  Pujar