Castellano
Benvolguts Reis Mags…

Ana Sala escriu la carta als Reis Mags: què els demana l'alcaldessa de Calp?

Ana Sala
Ana Sala
  • La seua missiva ja està de camí a Orient perquè Ses Majestats vengen carregats amb les peticions de l'alcaldessa d'aquesta localitat alacantina

L'alcaldessa de Calp, Ana Sala, ha escrit la seua particular carta als Reis Mags amb els desitjos que confia que els Mags d'Orient porten al seu municipi el pròxim 6 de gener.

Depositada en la bústia real, l'epístola ja ha emprés el viatge cap a Orient on Melchor, Gaspar i Baltasar llegiran amb deteniment les seues peticions.

Així, Ana Sala demana "les modificacions necessàries per a millorar l'accés a l'habitatge, un dret fonamental que té tota la ciutadania i en el qual hem de treballar des dels poders públics”.

També ha sol·licitat un “reforç en la neteja” per a aconseguir que Calp siga el “municipi més net d'Espanya”. En aquest sentit, ha assenyalat als Reis Mags que “hem adjudicat en aquest 2023 el nou contracte de recollida de residus sòlids urbans i neteja viària que naix precisament amb eixe objectiu”.

Finalment, Ana Sala demana “agilitat en la licitació i construcció del col·legi d'educació especial Gargasindi i l'IES Ifach, dues grans necessitats educatives del nostre municipi”.

Què demana l'alcaldessa a les altres administracions?

Ana Sala també ha aprofitat la carta perquè siguen escoltades en la resta d'administracions com la Diputació d'Alacant, la Generalitat Valenciana i el Govern d'Espanya.

Així, l'alcaldessa demana “la rehabilitació del Club Social la Manzanera”, un dels edificis emblemàtics de Ricardo Bofill a Calp; també sol·licita avanços al tren de la costa, conegut com a Corredor Mediterrani, una inversió “fonamental per a vertebrar el Mediterrani i impulsar l'economia, el turisme i l'ús de l'arc mediterrani”. També demana el projecte de renaturalització del barranc del Quisi així com la creació d'una senda ecològica que unisca a Calp amb Benissa per aquest barranc les competències del qual corresponen a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, la creació del Centre d'Interpretació de sa Pobla Medieval d’Ifac que permetrà posar en valor aquest jaciment arqueològic, origen de la vila de Calp, i finalment, la passarel·la sobre la N-332.

Respecte aquest últim projecte, Sala assenyala que “enguany sol·licitem a l'Estat a través d'un acord plenari la cessió de competències i el finançament perquè el propi Ajuntament puga licitar i executar aquestes obres tan importants”.

Pujar