Castellano

L'Ajuntament de Calp es manifestarà contra l'ampliació de la piscifactoria

L'Ajuntament de Calp es manifestarà contra l'ampliació de la piscifactoria
  • Està convocada el proper 12 de juny a la plaça Colón

L'Ajuntament de Calp convoca una concentració per al proper 12 de juny a les 12 hores a la plaça Colón per per rebutjar el projecte d'ampliació de la piscifactoria existent davant de les costes de Calp. Al llarg d'aquesta setmana des de l'Ajuntament es donarà publicitat a aquesta convocatòria per mostrar el rebuig municipal al projecte.

A més els portaveus dels diferents grups polítics estan preparant una moció que es traslladarà a ple del proper mes de juny per mostrar la disconformitat municipal amb aquest projecte d'ampliació amb gàbies flotants.

D'altra banda també s'ha anunciat el propòsit de l'Ajuntament de presentar recurs potestatiu de reposició contra la resolució de la concessió de llicència d'explotació a favor de la mercantil promotora del projecte.

L'Ajuntament de Calp es reafirma així en el seu rebuig a el projecte d'ampliació de la piscifactoria existent enfront de les costes de la localitat i la seua transformació en una granja de producció ecològica. La setmana passada la Generalitat Valenciana va publicar en el DOGV una resolució per la qual dóna el vistiplau a la declaració de l'impacte ambiental d'aquesta iniciativa que suposarà incrementar el nombre de gàbies de 12 a 45 i arribar a una capacitat màxima de producció de 3.000 tones a l'any de peix.

"Ens preocupa aquest projecte per l'impacte que puga tindre en el turisme, especialment el nàutic, la qualitat de les aigües així com en la indústria pesquera", ha assenyalat l'alcaldessa de Calp, Ana Sala, que al seu torn ha destacat que el Ajuntament a través de les al·legacions presentades al primer projecte que es va presentar en el seu dia ha aconseguit que la ubicació de la piscifactoria estiga ara més allunyada de la costa, a una major profunditat (entre els 38 i 46 metres) i que ja no afecte les colònies de coralíneos (unes algues calcàries de gran valor mediambiental).

A més, l'Ajuntament segueix prestant el seu suport a l'Associació d'Empresaris i Comerciants de Calp (AEMCO), al sector pesquer així com a diversos propietaris de primera i segona línia que també van presentar al·legacions pel seu rebuig a el projecte.

Pujar