Castellano

Jutgen a un exalcalde i diversos exórganos del govern per corrupció a Calp

Jutgen a un exalcalde i diversos exórganos del govern per corrupció a Calp
  • S'investiga una presumpta trama d'aquest delicte relacionat amb el servei de recollida i tractament de residus de la localitat

Un exalcalde i dos exconcejales de Calp, a més de dos dels seus familiars, un funcionari municipal i dos empresaris seran jutjats en el matí d'avui per una presumpta trama de corrupció relacionada amb el servei de recollida i tractament de residus d'aqueixa localitat. La causa constitueix una peça separada del denominat ‘cas Brugal’.

L'Ajuntament va adjudicar el contracte d'aqueix servei a la mercantil Colsur SL al febrer de 1988. La Fiscalia sosté que els polítics van pactar amb el contractista el pagament de comissions a canvi d'aqueixa adjudicació que es van fer efectives durant els següents anys. En concret, sempre segons l'escrit de conclusions provisionals de l'acusació pública, el llavors alcalde i els dos tinents d'alcalde es van repartir 100 milions de les antigues pessetes (600.000 euros), mentre que altres 20 milions de pessetes (120.000 euros) van ser destinats al club de futbol local i 4 milions (24.000 euros) a un intermediari.

L'empresari va incrementar suposadament de manera fraudulenta el nombre de tones de fem tractades per a fer front a aqueixos pagaments amb el coneixement dels càrrecs públics. La Fiscalia xifra en 11.983.904 euros la quantia que la mercantil adjudicatària va intentar defraudar a les arques municipals i en 4.285.998 el perjudici efectiu ocasionat.

El Ministeri Públic sol·licita inicialment penes que oscil·len entre els dos i els catorze anys de presó per als acusats per delictes continuats de suborn, prevaricació, malversació i blanqueig de capitals.

Pujar