Castellano

Un detingut a Callosa de Segura per diversos robatoris, estafa i amenaces a un menor d'edat

Un detingut a Callosa de Segura per diversos robatoris, estafa i amenaces a un menor d'edat
  • L'autoritat judicial ha decretat el seu ingrés a la presó

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut a un home al qual se li imputen quatre robatoris, un furt, una estafa i un delicte de lesions greus comeses en un mes i mig en la localitat de Callosa de Segura. Tres dels robatoris que se li imputen van ser comesos emprant una forta violència per part de l'autor.

El primer dels delictes de robatori amb violència que se li atribueixen al detingut data del 8 de setembre. Mentre que un home de 59 anys es lligava els cordons de les sabatilles en els voltants del mercat de Callosa de Segura, amb total desconsideració cap a la víctima i emprant gran violència, li va arrancar una bossa tipus bandolera mitjançant una estirada, tirant a l'home al sòl. Sense preocupar-se pel seu estat, el va deixar en el sòl i va eixir corrent amb les pertinences.

Posteriorment va cometre altres dos robatoris amb violència més. Un d'ells, el dia 11 d'octubre. En aquesta ocasió, la víctima era un menor de 16 anys d'edat, al qual va amenaçar, va colpejar amb força reiterades vegades, i el va tirar al sòl fins a aconseguir arrabassar-li el seu telèfon mòbil.

El tercer dels robatoris amb violència va ser comés el dia 14 d'octubre a la nit. Diversos amics estaven reunits en un parc de la localitat quan l'autor es va aproximar i els va demanar tabac, al que li van respondre negativament. Llavors es va abalançar sobre un jove de 27 anys, el va immobilitzar agarrant-li els braços i, pressionant-li amb el genoll sobre el pit, li va registrar les butxaques robant-li tot el que portava damunt. La víctima va tractar de resistir-se i al costat dels seus amics, van eixir corrent darrere d'ell tractant d'impedir que fugira. Per a escapolir-se, l'autor els va propinar diversos colps i mossegades provocant-los ferides d'una certa consideració.

Dies després d'aquest succés, mentre que aquesta última víctima es trobava amb un dels amics de l'altra vegada en el mateix parc, l'autor va tornar i sense mediar paraula i per l'esquena, li va colpejar al cap deixant-lo semi inconscient, probablement com a represàlia per haver tractat de resistir-se en l'anterior ocasió. La víctima va patir lesions greus que van requerir d'atenció mèdica.

Després d'un ardu treball de recopilació i anàlisi de dades, els agents de la Guàrdia Civil de Callosa de Segura, a càrrec de la investigació per a esclarir els fets, van donar amb la identitat i parador del presumpte responsable. El passat 20 d'octubre va ser detingut a Callosa de Segura un home, de 22 anys, de nacionalitat marroquina, al qual li consten antecedents per fets similars. Pels fets relatats se li imputen tres delictes de robatori amb violència i un delicte de lesions.

A més, els agents han pogut comprovar la implicació de l'inculpat en un delicte de robatori amb força en interior de vehicle, un delicte de furt en interior de vehicle i un altre d'estafa per emprar de manera fraudulenta una targeta bancària procedent d'un d'aquests robatoris en interior del vehicle.

Tots aquests delictes han sigut comesos entre el 8 de setembre i el 17 d'octubre, en la localitat de Callosa de Segura. El Jutjat d'Instrucció número 3 d'Oriola, que entén de la causa, ha decretat l'ingrés a la presó del presumpte responsable.

Pujar