Castellano

Cajamar obté la qualificació 'A' en canvi Climàtic de CDP

Cajamar obté la qualificació 'A' en canvi Climàtic de CDP

  Grup Cooperatiu Cajamar torna a revalidar la seua posició de lideratge pel seu acompliment en matèria de canvi climàtic i transparència corporativa. Així ho reconeix l'organització ambiental CDP en atorgar-li la categoria màxima ‘Leadership’, amb una valoració ‘A’ en la seua llista anual. Es convertix així en una de les poques empreses qualificades que han aconseguit esta puntuació. Concretament a Espanya només han aconseguit la màxima valoració 17 empreses, entre elles dos entitats financeres, una de les quals és el Grup Cajamar.

  L'índex de CDP, que posseïx la base de dades ambiental més gran del món i és referència mundial en el tractament de dades sobre la petjada de carboni i la gestió del canvi climàtic, trasllada a inversors institucionals i grups d'interés la informació recopilada cada any sobre les accions i estratègies de milers de companyies a tot el món, perquè puguen avaluar les seues actuacions empresarials dirigides a mitigar el canvi climàtic i determinar el seu nivell de preparació davant els canvis en la legislació sobre reducció d'emissions i les demandes del mercat.

  La banca cooperativa Cajamar ha sigut reconeguda per promoure i desenvolupar accions relacionades amb els reptes i oportunitats associats a una economia baixa en carboni, especialment relacionades amb la transformació del sector agroalimentari, en particular amb programes innovadors vinculats a la producció d'aliments més eficient i sostenible. Així mateix, es valora la posada en marxa d'iniciatives financeres per al mesurament i gestió dels riscos derivats del canvi climàtic, el seu impacte en la cartera creditícia, així com altres orientades a la transparència i gestió de la petjada de carboni, donant resposta a les noves exigències tant de qualificació com de divulgació.

  En 2023 CDP ha analitzat a 21.000 empreses, que han sigut classificades de la A (més compromeses) – només 346 empreses a nivell mundial han aconseguit esta classificació- a la D (menys compromeses), conforme a una metodologia basada en l'exhaustivitat de la divulgació, la consciència i la gestió de riscos ambientals i la demostració de les millors pràctiques associades amb el lideratge ambiental, així com l'establiment d'objectius ambiciosos i significatius. Finalment, reben la qualificació F aquelles que proporcionen informació insuficient.

  Grup Cajamar, en el marc de la iniciativa Net Zero Banking Alliance (NZBA), de la qual és signatari fundador, ha establit un full de ruta per a descarbonizar els sectors que emeten més gasos d'efecte d'hivernacle. Per a això s'ha fixat unes metes de reducció d'emissions, abans de 2030, per a aquelles empreses que es troben en la seua cartera de crèdit. Així, les empreses d'energia hauran de rebaixar les seues emissions un 38%, les empreses de petroli i gas un 19%, i les d'acer un 11%.

   

  Pujar