elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PPCS critica que Compromís i PSOE veten a la Diputació en la Fira de Sant Andreu de Cabanes

El PPCS critica que Compromís i PSOE veten a la Diputació en la Fira de Sant Andreu de Cabanes
  • La coalició no convida a la Diputació de Castelló a la jornada inaugural del certamen malgrat que la institució que lidera la primera presidenta, Marta Barrachina, col·labora econòmicament amb l'organització d'este esdeveniment històric i tradicional

  • La portaveu del PP a Cabanes, Lucía García, posa en valor la fira i retrau el “sectarisme” de l'alcalde de Compromís, David Casanova, i la seua sòcia socialista, Virginia Martí. “És una falta de respecte i una deslleialtat absoluta”, afirma la portaveu

L'alcalde de Compromís a Cabanes, David Casanova, ha decidit no convidar la Diputació Provincial de Castelló a la inauguració de la Fira de Sant Andreu, una cita celebrada este passat cap de setmana i en l'organització del qual col·labora la institució provincial.

La decisió constata el “sectarisme” del primer edil i de la seua sòcia socialista, Virginia Martí, en opinió de Lucía García, portaveu del PP a Cabanes. “És una falta de respecte i una deslleialtat absoluta”, considera la regidora.

La inauguració de la 515 Fira de Sant Andreu va tindre lloc dissabte passat en el municipi que va complir, un any més, amb una tradició ancestral. “És una fira magnífica, única i singular, ja que és una de les més veteranes de la província de Castelló”. “El seu impacte i el seu valor sempre ha sigut tingut en compte per la resta d'institucions, entre elles la Diputació, que col·labora directament amb el certamen”, tal com ha relatat García.

“Resulta per tant especialment vergonyós que l'alcalde de Compromís haja decidit no convidar a una institució que col·labora activament amb la Fira de Sant Andreu. I ho faça només perquè és d'un color polític diferent del seu”. Per a García, “Cabanes mereix un alcalde que estiga per damunt d'ideologies, que treballe pel conjunt del poble i que ho faça sense biaix polític. Perquè les seues decisions com a alcalde tenen un efecte directe sobre el conjunt del municipi”.

Des del PP, “sempre donarem suport a la posada en valor de la nostra fira. I ho farem sense distincions ni biaixos, perquè el nostre objectiu és promocionar un certamen que és per a Cabanes orgull i privilegi. Convidar a institucions supramunicipals a conéixer la riquesa de la nostra terra és un deure. Els qui desitgen entelar-ho amb decisions polítiques haurien de pensar quin càrrec ocupen, perquè desmereixen amb les seues accions al conjunt del poble”, ha rematat al regidora.

Una edició deslluïda

De fet, tal com ha manifestat Lucía García, “esta edició ha sigut lamentablement una de les més deslluïdes d'un certamen que volem amb passió”. “Han hagut menys posats de venda i pese al bon temps que s'ha registrat en el cap de setmana, no s'ha rebut el nombre de visitants que mereixia el certamen. Potser perquè ja des de l'any passat la part ramadera ja no vas agafar i eixa és una circumstància que ens perjudica”, ha conclòs la regidora.

Pujar